detector.media
13.10.2020 21:20
4-й «Київський тиждень критики» оголосив основну міжнародну програму
4-й «Київський тиждень критики» оголосив основну міжнародну програму
Покажуть фестивальні хіти із програм Венеції, Канн та Сан-Себастьяна.

4-й фестиваль «Київський тиждень критики» оголосив основну міжнародну програму. Про це повідомляє пресслужба фестивалю

Відкриє фестиваль нова робота данського режисера-співавтора маніфесту «Догма 95» – трагікомедія «Ще по одній» Томаса Вінтерберга. Головні ролі у стрічці виконали Мадс Міккельсен, Томас Бо Ларсен, Ларс Ранте та Магнус Міллан – усі четверо були відзначені «Срібною мушлею» за найкращу чоловічу роль на міжнародному кінофестивалі у Сан-Себастьяні. Фільм також увійшов до офіційної програми цьогорічного Каннського кінофестивалю, яка через пандемію була представлена в рамках інших кінооглядів. В український прокат фільм виходить 5 листопада.

Також покажуть драму «Земля кочівників», головну роль у якій виконала володарка премії «Оскар» Френсіс МакДорманд. Стрічка Хлої Чжао здобула «Золотого лева» Венеційського кінофестивалю та була визнана найкращим фільмом за результатами глядацького голосування на міжнародному кінофестивалі в Торонто – це традиційно робить фільм одним з фронтраннерів оскарівських перегонів.

З основної програми Берлінського кінофестивалю відібрано драму «Дні» Цая Мінляня. У Берліні стрічка здобула особливу згадку премії Teddy за висвітлення ЛГБТ-теми в кіно. За задумом режисера фільм демонструється без перекладу та субтитрів.

У програмі Київського тижня критики також буде представлений один із призерів цьогорічного кінофестивалю «Санденс» – драматичний трилер «Ширлі» режисерки Жозефін Декер. У його основу частково лягла біографія письменниці, авторки горорів Ширлі Джексон. У неї перевтілюється лауреатка премії «Золотий глобус» Елізабет Мосс, її чоловіка грає лауреат «Золотого глобуса» Майкл Стулбарг. Режисерка Жозефін Декер була відзначена на «Санденсі» спеціальним призом журі за внесок у розвиток авторського кіно.

«Повільна машина» – режисерський дебют сценариста Пола Фелтена та оператора Джо Денардо, який можна вважати авторською подорожжю історією американського кіно та авангарду. Вперше «Повільна машина» була представлена у програмі Bright Future міжнародного Роттердамського кінофестивалю. Одну з ролей у стрічці виконала Хлоя Севіньї.

«Новий порядок» – нова робота призера Каннського кінофестивалю, мексиканського режисера Мішеля Франко. Фільм було відзначено Гран-прі журі – другою за важливістю премію Венеційського кінофестивалю.

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

У рамках фестивальної програми заплановано презентацію рейтингу 100 найкращих українських фільмів всіх часів, організованого Національним центром Олександра Довженка в співпраці зі Спілкою кінокритиків України.

Також на глядачів чекає онлайн-дискусія «Нова реальність: кіно під час пандемії», до якої долучаться куратори Київського тижня критики та французькі куратори фестивальної програми «Фокус: Україна-Франція».

Як писав «Детектор медіа», кінофестиваль Київський тиждень критики було засновано в 2017 році, його створення ініціювала кінодистриб’юторська компанія «Артхаус трафік». За задумом організаторів, щороку кінокритики-куратори  обирають фільми, представляють їх глядачам і обговорюють після показів. 

На відкритті фестивалю також вручають премію кінокритиків «Кіноколо», яку було засновано в 2018 році.

Організатор фестивалю – компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY