Канал «Україна» покаже телепрем’єру фільму «Захар Беркут»

Канал «Україна» покаже телепрем’єру фільму «Захар Беркут»

5 Жовтня 2020
8049
5 Жовтня 2020
17:45

Канал «Україна» покаже телепрем’єру фільму «Захар Беркут»

8049
Стрічка відтворить події однойменної повісті Івана Франка.
Канал «Україна» покаже телепрем’єру фільму «Захар Беркут»
Канал «Україна» покаже телепрем’єру фільму «Захар Беркут»

Телеканал «Україна» 14 жовтня о 20.00 покаже історичний екшин «Захар Беркут», виробництва компаній Kinorob та CinemaDay. Про це канал повідомив 5 жовтня.

Стрічка «Захар Беркут» відтворить події однойменної повісті Івана Франка. 1241 року, коли монгольська орда на чолі з ханом Бурундою дійде до Карпатських гір, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Але відчайдушні і сміливі гірські мисливці під керівництвом Захара Беркута захищатимуть свої землі від зазіхання ворога і реалізують свій план, щоб назавжди його зупинити.

Над створенням «Захара Беркута» працювала велика міжнародна команда з 300 фахівців, серед яких були актори з України, США, Великої Британії, Казахстану та Монголії, сотні артистів масових сцен.

Головну роль у фільмі зіграв голівудський актор Роберт Патрік, відомий за стрічками «Термінатор-2», «Міцний горішок-2». А роль лютого Тугара Вовка втілив інший відомий голівудський актор Томмі Фленаган, якого знають за фільмами «Хоробре серце», «Гладіатор». Роль Мирослави, меншої дочки Беркута, зіграла англійська актриса Поппі Дрейтон, яка знімалась в «Аббатство Даунтон».

Проєкт став переможцем Дев'ятого пітчингу Державного агентства України з питань кіно. Бюджет картини склав 75 млн гривень, з них держпідтримка - 30 млн гривень.

Раніше Eagle Pictures Spa стала дистрибутором стрічки «Захар Беркут» в Італії.

Також права на фільм було продано в США та Канаду (дистрибутор – Shout Factory), Іспанію (Flins & Piniculas), у Німеччину та німецькомовну Європу (Capelight Pictures). У липні 2020 року британська компанія Signature придбала права на показ історичного екшену на територіях Великої Британії та Ірландії. Фільм також буде продемонстровано в Австралії та Новій Зеландії, де дистрибутором стала компанія Eagle.

У лютому кінопрем’єра екшену відбулася у країнах Балтії – Литві, Латвії та Естонії, де дистритбутором стала компанія Volga. А український реліз відбувся в жовтні 2019 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8049
Читайте також
21.12.2018 14:30
Ярослав Зубченко
5 586
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду