detector.media
05.10.2020 17:45
Канал «Україна» покаже телепрем’єру фільму «Захар Беркут»
Канал «Україна» покаже телепрем’єру фільму «Захар Беркут»
Стрічка відтворить події однойменної повісті Івана Франка.

Телеканал «Україна» 14 жовтня о 20.00 покаже історичний екшин «Захар Беркут», виробництва компаній Kinorob та CinemaDay. Про це канал повідомив 5 жовтня.

Стрічка «Захар Беркут» відтворить події однойменної повісті Івана Франка. 1241 року, коли монгольська орда на чолі з ханом Бурундою дійде до Карпатських гір, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Але відчайдушні і сміливі гірські мисливці під керівництвом Захара Беркута захищатимуть свої землі від зазіхання ворога і реалізують свій план, щоб назавжди його зупинити.

Над створенням «Захара Беркута» працювала велика міжнародна команда з 300 фахівців, серед яких були актори з України, США, Великої Британії, Казахстану та Монголії, сотні артистів масових сцен.

Головну роль у фільмі зіграв голівудський актор Роберт Патрік, відомий за стрічками «Термінатор-2», «Міцний горішок-2». А роль лютого Тугара Вовка втілив інший відомий голівудський актор Томмі Фленаган, якого знають за фільмами «Хоробре серце», «Гладіатор». Роль Мирослави, меншої дочки Беркута, зіграла англійська актриса Поппі Дрейтон, яка знімалась в «Аббатство Даунтон».

Проєкт став переможцем Дев'ятого пітчингу Державного агентства України з питань кіно. Бюджет картини склав 75 млн гривень, з них держпідтримка - 30 млн гривень.

Раніше Eagle Pictures Spa стала дистрибутором стрічки «Захар Беркут» в Італії.

Також права на фільм було продано в США та Канаду (дистрибутор – Shout Factory), Іспанію (Flins & Piniculas), у Німеччину та німецькомовну Європу (Capelight Pictures). У липні 2020 року британська компанія Signature придбала права на показ історичного екшену на територіях Великої Британії та Ірландії. Фільм також буде продемонстровано в Австралії та Новій Зеландії, де дистрибутором стала компанія Eagle.

У лютому кінопрем’єра екшену відбулася у країнах Балтії – Литві, Латвії та Естонії, де дистритбутором стала компанія Volga. А український реліз відбувся в жовтні 2019 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY