Фільм Одеської кіностудії «Фортеця Хаджибей» виходить у прокат у Туреччині

Фільм Одеської кіностудії «Фортеця Хаджибей» виходить у прокат у Туреччині

30 Вересня 2020
2569
30 Вересня 2020
20:25

Фільм Одеської кіностудії «Фортеця Хаджибей» виходить у прокат у Туреччині

2569
Загалом показ відбудеться в 600 кінотеатрах по всій країні. Дистрибуцією фільму займається турецька компанія MarsMedia.
Фільм Одеської кіностудії «Фортеця Хаджибей» виходить у прокат у Туреччині
Фільм Одеської кіностудії «Фортеця Хаджибей» виходить у прокат у Туреччині

Українсько-грузинсько-турецька пригодницька історична стрічка «Фортеця Хаджибей» з 1 жовтня виходить у прокат у Туреччині. Про це повідомляє пресслужба Одеської кіностудії.

«"Фортеця Хаджибей" - це кінокартина, яка відкриває нове сторіччя Одеської кіностудії. Широкий показ національного фільму за кордоном - це унікальний випадок в історії нашого кіно. Вперше українську кінострічку покажуть в турецькому прокаті. Надзвичайно радує така кількість екранів у Туреччині. Ми горді презентувати українське кіно для іноземних глядачів», - зазначає голова правління ПрАТ «Одеська кіностудія» та генеральний продюсер фільму Андрій Осіпов.

Події історично-пригодницької стрічки «Фортеця Хаджибей» відбуваються в період російсько-турецької війни за території Північного Причорномор'я наприкінці ХVIII сторіччя. Османська Порта та Задунайська Січ ведуть боротьбу з Росією за Північне Причорномор’я. Тримається остання фортеця – Хаджибей.

Задунайський козак Андрій має завдання доставити листа турецькому коменданту, але фортецю захоплює ворог. Для того, щоб визволити з полону коменданта і врятувати його дочку Фатіму, в яку закоханий Андрій, потрібно перемогти ворога, який господарює у фортеці.

Зйомки ключових сцен фільму проводились на території Білгород-Дністровської фортеці. 

Режисер - Костянтин Коновалов, сценаристи - Євген Тимошенко, Костянтин Коновалов, за участі Мірзи Давітая.

У ролях: Олександр Соколов, Дерен Талу, Іраклій Маруашвілі, Катерина Шевченко, Юрдаер Окур, Олег Симоненко, Олександр Половець, Георгій Делієв, Дмитро Рибалевський, Денис Фалюта, Сюхан Самьєлі, В’ячеслав Український, Володимир Міняйло, Ігор Волосовський, Анатолій Дриженко, Ірина Новосьолова.

В Україні прокат розпочнеться 15 жовтня.

Нагадаємо, у 2016 році проєкт цього фільму з робочою назвою «Пам’ять сонця» переміг у дев'ятому пітчингу Держкіно, але проєкт було заморожено.

3 серпня 2018 року комісія Держкіно схвалила вдосконалений сценарій і нову знімальну групу фільму.

26 жовтня 2018 року Одеська кіностудія уклала з компанією Georgian International Films LLC копродукційну угоду щодо спільного виробництва фільму.

5 грудня 2018 року Держкіно уклало з Одеською кіностудією контракт про надання кінопроєкту державної фінансової підтримки в розмірі 14 млн 11 тис. 34 грн при загальній вартості виробництва фільму 28 млн 22 тис. 568 грн.

У червні 2020 року зйомки було завершеновийшов перший тизер стрічки та було оголошено, що прем’єра відбудеться в жовтні 2020 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2569
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду