Одеська кіностудія завершила виробництво фільму «Фортеця Хаджибей»

Одеська кіностудія завершила виробництво фільму «Фортеця Хаджибей»

17 Червня 2020
1972
17 Червня 2020
20:43

Одеська кіностудія завершила виробництво фільму «Фортеця Хаджибей»

1972
Кінопроєкт цієї пригодницької історичної стрічки з робочою назвою «Пам’ять сонця» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державну фінансову підтримку розміром 14 млн 11 тис. 34 грн, що складає майже 50% загальної вартості виробництва фільму.
Одеська кіностудія завершила виробництво фільму «Фортеця Хаджибей»
Одеська кіностудія завершила виробництво фільму «Фортеця Хаджибей»

Одеська кіностудія представила Державному агентству України з питань кіно завершену виробництвом стрічку Костянтина Коновалова Фортеця Хаджибей. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Фільм вже має дистриб’ютора в Україні та за кордоном, прем’єру планується провести одночасно у Києві, Стамбулі, Тбілісі та Одесі. Попередня дата релізу фільму – жовтень 2020 року.

Стрічку створено у копродукції з Грузією та Туреччиною.

Режисер картини – Костянтин Коновалов.

Автори сценарію – Євген Тимошенко та Костянтин Коновалов, за участі Мірзи Давітая.

Генеральний продюсер фільму – Андрій Осіпов (Одеська кіностудія, Україна).

За словами Андрія Осіпова, стрічку було вирішено зробити «в традиціях найвідоміших фільмів Одеської кіностудії».

«На Одеській кіностудії було знято багато улюблених глядачами картин. Саме тому в рік свого сторіччя ми хотіли зробити фільм у кращих традиціях нашого "золотого фонду" – ми хотіли подарувати глядачам гарне кіно для сімейного перегляду, кіно про дружбу, кохання і перемогу добра», - розповів він.

Нагадаємо, у 2016 році проект фільму «Пам’ять сонця» переміг у Дев'ятому пітчингу Держкіно, але проект було заморожено.

3 серпня 2018-го комісія Держкіно схвалила вдосконалений сценарій і нову знімальну групу фільму.

26 жовтня 2018 Одеська кіностудія уклала з компанією Georgian International Films LLC копродукційну угоду щодо спільного виробництва повнометражного фільму «Пам’ять сонця» режисера Костянтина Коновалова.

5 грудня 2018 Держкіно уклало з компанією ПрАт «Одеська кіностудія» контракт про надання кінопроекту «Пам’ять сонця» державної фінансової підтримки розміром 14 млн 11 тис. 34 грн при загальній вартості виробництва фільму 28 млн 22 тис. 568 грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1972
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду