Дві українські стрічки увійшли до конкурсних програм Варшавського кінофестивалю

Дві українські стрічки увійшли до конкурсних програм Варшавського кінофестивалю

24 Вересня 2020
2018
24 Вересня 2020
18:31

Дві українські стрічки увійшли до конкурсних програм Варшавського кінофестивалю

2018
Це фільми «Із зав'язаними очима» Тараса Дроня та «Ми є Ми поруч» Романа Балаяна.
Дві українські стрічки увійшли до конкурсних програм Варшавського кінофестивалю
Дві українські стрічки увійшли до конкурсних програм Варшавського кінофестивалю

Дві українські стрічки увійшли до конкурсних програм 36-го Варшавського кінофестивалю. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Повнометражний дебют режисера Тараса Дроня «Із зав’язаними очима» (англ. Blindfold) відібрано до міжнародного конкурсу дебютних фільмів Competition 1-2.

Події психологічної спортивної драми розгортаються в сучасній Україні після закінчення війни. Головна героїня - молода спортсменка боїв без правил (ММА), яка втратила свого нареченого на війні. Дівчина кидає спорт і починає нові стосунки, щоб звільнити себе від ролі вдови героя війни, яку нав’язує їй суспільство.

Головну роль у фільмі зіграла Марина Кошкіна, відома за фільмами «Забуті» Дар'ї Онищенко та «Захар Беркут» Ахтема Сеітаблаєва.

У Варшаві відбудеться прем'єра стрічки. Її створено компанією «Сучасне Українське Кіно» (продюсерка - Валерія Сочивець). 

Нова картина Романа Балаяна «Ми є Ми поруч» представлена в основному Міжнародному конкурсі 36-го Варшавського кінофестивалю.

Хірург, хрещеник якого помер під час операції, звільняється з роботи й вирішує допомогти дивній дівчинці, чиє минуле оповите таємницею. Стрічка є чорно-білою. Оператор Юрій Король під час фільмування використовував особливу камеру - у світі існує лише кілька екземплярів такої техніки.

«Стрічка "Ми є Ми поруч" від початку мала бути чорно-білою. Усі режисери у світі давно мріють, щоб кіно повернулось у чорно-білий стан. Чорно-біле кіно — це як у театрі завіса. Це мистецтво», - розповів режисер.

У головних ролях - Ахтем Сеітаблаєв і Катерина Молчанова. Продюсерка - Іванна Дядюра, виробництво компанії «Ідас Інтернешнл Філм».

Варшавський кінофестиваль (Warsaw Film Festival) є найбільшим кінофестивалем Східної Європи. Цього року він відбудеться у форматі офлайн з 9 по 18 жовтня.

Нагадаємо, у 2019 році українсько-швейцарську копродукцію «Забуті» режисерки Дарії Онищенко на Варшавському кінофестивалі відзначили Спеціальною згадкою журі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2018
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду