detector.media
24.09.2020 18:31
Дві українські стрічки увійшли до конкурсних програм Варшавського кінофестивалю
Дві українські стрічки увійшли до конкурсних програм Варшавського кінофестивалю
Це фільми «Із зав'язаними очима» Тараса Дроня та «Ми є Ми поруч» Романа Балаяна.

Дві українські стрічки увійшли до конкурсних програм 36-го Варшавського кінофестивалю. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Повнометражний дебют режисера Тараса Дроня «Із зав’язаними очима» (англ. Blindfold) відібрано до міжнародного конкурсу дебютних фільмів Competition 1-2.

Події психологічної спортивної драми розгортаються в сучасній Україні після закінчення війни. Головна героїня - молода спортсменка боїв без правил (ММА), яка втратила свого нареченого на війні. Дівчина кидає спорт і починає нові стосунки, щоб звільнити себе від ролі вдови героя війни, яку нав’язує їй суспільство.

Головну роль у фільмі зіграла Марина Кошкіна, відома за фільмами «Забуті» Дар'ї Онищенко та «Захар Беркут» Ахтема Сеітаблаєва.

У Варшаві відбудеться прем'єра стрічки. Її створено компанією «Сучасне Українське Кіно» (продюсерка - Валерія Сочивець). 

Нова картина Романа Балаяна «Ми є Ми поруч» представлена в основному Міжнародному конкурсі 36-го Варшавського кінофестивалю.

Хірург, хрещеник якого помер під час операції, звільняється з роботи й вирішує допомогти дивній дівчинці, чиє минуле оповите таємницею. Стрічка є чорно-білою. Оператор Юрій Король під час фільмування використовував особливу камеру - у світі існує лише кілька екземплярів такої техніки.

«Стрічка "Ми є Ми поруч" від початку мала бути чорно-білою. Усі режисери у світі давно мріють, щоб кіно повернулось у чорно-білий стан. Чорно-біле кіно — це як у театрі завіса. Це мистецтво», - розповів режисер.

У головних ролях - Ахтем Сеітаблаєв і Катерина Молчанова. Продюсерка - Іванна Дядюра, виробництво компанії «Ідас Інтернешнл Філм».

Варшавський кінофестиваль (Warsaw Film Festival) є найбільшим кінофестивалем Східної Європи. Цього року він відбудеться у форматі офлайн з 9 по 18 жовтня.

Нагадаємо, у 2019 році українсько-швейцарську копродукцію «Забуті» режисерки Дарії Онищенко на Варшавському кінофестивалі відзначили Спеціальною згадкою журі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY