Сенцов презентує в Києві щоденник голодування та збірку малої тюремної прози

Сенцов презентує в Києві щоденник голодування та збірку малої тюремної прози

14 Вересня 2020
1643
14 Вересня 2020
21:16

Сенцов презентує в Києві щоденник голодування та збірку малої тюремної прози

1643
Презентація відбудеться на літній сцені «Мушля» в Маріїнському парку. Вхід вільний.
Сенцов презентує в Києві щоденник голодування та збірку малої тюремної прози
Сенцов презентує в Києві щоденник голодування та збірку малої тюремної прози

Режисер та колишній російський політв'язень Олег Сенцов презентує в Києві щоденник голодування та збірку малої тюремної прози. Про це повідомляє пресслужба Видавництва Старого Лева, яке видало книжки.

Презентація відбудеться 18 вересня о 19.00 на літній сцені «Мушля» в Маріїнському парку. До двотомника увійшли щоденник «Хроніка одного голодування» та збірка малої прози «4 з половиною кроки». Модеруватиме захід Тетяна Терен.

Під однією обкладинкою читачі можуть познайомитись із оригіналом російською мовою та перекладом текстів українською, виконаним Сергієм Осокою.

«На сторінках книги неприхована правда про усе, що відбувалось з Олегом у стінах російської в'язниці у період голодування і не лише: тюремні будні та життєві перипетії ув'язнених, щоденні зміни стану здоров’я, поведінка (часом дуже комічна) персоналу в’язниці, медичні процедури, які проводились лікарями для підтримки фізичного стану, слова підтримки, які надходили з різних куточків світу та власні рефлексії щодо прийнятого рішення та ситуації, яка змінювалась кожного дня», - анонсують у видавництві.

«Хроніка одного голодування» — це тюремний щоденник, який Олег Сенцов почав вести у травні 2018 року, на третій день після того, як оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити українських політв’язнів.

У другому томі, який отримав назву «4 з половиною кроки», міститься збірка малої прози Олега Сенцова, написана в російській тюрмі.

Як писав «Детектор медіа», 10 вересня 2019 року український режисер Олег Сенцов, якого п’ять років утримувала РФ, повідомив, що сподівається в 2020 році видати свій щоденник про 145 днів голодування в російській тюрмі. Він додав, що зміг вивезти його з Росії. На його думки, це «прокол російських спецслужб». Крім того, режисер повідомив, що за час незаконного ув’язнення написав 15 зошитів готових сценаріїв, книг та збірок оповідань.

Нагадаємо, з 2014 по 2019 рік режисер Олег Сенцов був політв'язнем та утримувався в Росії. Спецслужби РФ затримали його в анексованому Криму 10 травня 2014 року. Сенцова звинуватили в начебто підготовці терактів. У серпні 2015-го російський суд визнав режисера винним в нібито організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. 5 жовтня він написав відкритого листа про припинення голодування з наступного дня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля Олег Сенцов тримав 145 днів.

7 вересня 2019-го між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів, серед яких режисер Олег Сенцов та журналіст Роман Сущенко, повернулися на Батьківщину.

Олег Сенцов – лауреат Премії імені Андрія Сахарова за свободу думки, Премії Американського ПЕН імені Барбари Ґолдсміт «Свобода писати», Національної премії України імені Т. Шевченка. Звільнений у вересні 2019 року в рамках обміну в'язнями між Україною та РФ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1643
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гость
1311 дн. тому
Как уже надоели эти люди, которые эксплуатируют образ пленника и монетизируют его всеми способами. Кто знал Савченко, которая была в армии неуправляемой и недисциплинированной? Но попала в плен и стала Героем. Теперь Сенцов, "шедевры" которого до его плена никто не знал. Попал в плен и посыпались на него всевозможные премии и награды. Получил бюджетный миллион на фильм, который никогда не окупит расходы. И книги пишет, и немножко шьёт))) Так скоро все в плен захотят, особенно безработные.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду