detector.media
14.09.2020 20:13
Мінкульт планує протидіяти безперешкодному доступу до «Вконтакте» в Україні
Мінкульт планує протидіяти безперешкодному доступу до «Вконтакте» в Україні
Водночас міністр визнає, що здобути перемогу в гибридній війні з Росією самими заборонами неможливо.

Мінкульт планує протидіяти безперешкодному доступу до забороненої російської соцмережі «Вконтакте» в Україні. Про це міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко сказав 14 вересня на пресконференції з нагоди 100 днів перебування на посаді. 

Днями стало відомо, що розробники «Вконтакте» змінили роботу проксі в мобільному додатку, через що забороненою соцмережею можна користуватися «без обмежень».

«Десь 30% людей на півдні України, у кількох містах, незалежно від "Вконтакте", користуються програмами російського телебачення. Вони є в інтернеті. І проблема проникнення дезінформації, яка йде з "Контакту" чи з російських телеканалів, дійсно вагома. Ми кілька разів зустрічались в РНБО з цього приводу, є план заходів, сподіваюсь, що він буде реалізований», - зазначив Олександр Ткаченко.

Він розповів, що попросив перевірити, чи дійсно «Вконтакте» працює на території України без VPN, щоб «протидіяти цій історії».

«Який би ми не ставили заслін, перемога в гібридній війні знаходиться в наших руках. Протидіяти цій навалі неможливо тільки заборонами. Медіаграмотність – це можливість дати змалечку до літніх людей розуміння, що таке фейк, а що – ні, як можна перевіряти інформацію», - додав міністр.

Олександр Ткаченко висловив думку, як має формуватися перелік діячів культури, яким заборонений в'їзд до України через загрозу нацбезпеці. 

«На сьогоднішній момент діє цікава норма: СБУ чи РНБО має вносити до списку заборонених осіб, а Мінкульт має оприлюднювати цю інформацію. Яка логіка – незрозуміло. Ми в закон про медіа вносили відповідні поправки. Якщо є кримінальні справи, ми говоримо лише про медіа та сферу культури, до дійсно має бути якась заборона», - сказав він.

Про плани роботи Мінкульту, які озвучив Ткаченко, детальніше тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY