Четверо членів комітету гуманітарної та інформполітики в санкційному списку Російської Федерації

Четверо членів комітету гуманітарної та інформполітики в санкційному списку Російської Федерації

6 Вересня 2020
1947
6 Вересня 2020
11:26

Четверо членів комітету гуманітарної та інформполітики в санкційному списку Російської Федерації

1947
Росія додала до санкційного списку новообраних депутатів Верховної Ради ІХ скликання.
Четверо членів комітету гуманітарної та інформполітики в санкційному списку Російської Федерації
Четверо членів комітету гуманітарної та інформполітики в санкційному списку Російської Федерації

Наразі у санкційному списку РФ четверо членів парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики: Микола Княжицький, Володимир В’ятрович та Софія Федина від фракції «Європейська солідарність» та представник фракції «Батькіщина», секретар комітету Олександр Абдуллін.

Про це написав народний депутат від фракції політичної партії «Європейська солідарність» Микола Княжицький на своїй сторінці у Facebook.

«Росія ввела санкції проти деяких українських політиків. До нього потрапили ті мої колеги, які раніше у парламенті не були. Бо парламентарі минулих скликань давно у цьому списку під "санкціями". Але цікаво, що раніше Росія вважала усіх українських політиків ворогами. Тому до "чорних списків" потрапляли одночасно Volodymyr Viatrovych, Hanna Hopko, я був у цьому списку. Але там були і Колесников, і Новінський. Зараз теж санкції ввели проти новообраних депутатів "Європейської Солідарності", "Батьківщини", "Голосу", людей з так званої "групи Ахмєтова". Ввели санкції проти Порошенка. Раніше часто писали про те, що він не під санкціями. Але Порошенко був президентом, став депутатом – ввели. Цікаво інше. Жодних санкцій не ввели окупанти проти депутатів "Слуг народу" і ОПЗЖ. Це не "провина", очевидно цих депутатів. Це прямий показник ставлення Росії до політики цих сил. Депутати ЄС, Батьківщини і Голосу фактично повним складом під санкціями, на відміну від представників інших політичних сил. П.С. Самі санкції, звичайно абсурдні. Забороняють вести бізнес на території Росії.)))», – написав він.

Софія Федина внесення до санкційного списку назвала «хвилинкою визнання». «Московська нечисть біситься, а нам приємно: мене і моїх колег П.Порошенка, М. Забродського, Я.Зінкевич, О.Синютку, А.Чийгоза включили до санкційного спсику Московської федерації. Підгорає...», - написала народна депутатка у твітері.

Нагадаємо, 1 листопада 2018 року уряд Росії ввів санкції проти 322 українських громадян і 68 компаній. Санкції були введені на виконання указу президента РФ «Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб РФ». Тоді до санкційного списку потрапили,  зокрема, голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, члени цього ж комітету Сергій Висоцький, Олена Кондратюк, Богдан Онуфрик, Владислав Севрюков, Ольга Червакова, Григорій Шверк, медійники – генеральний директор каналу «112 Україна» Єгор Бенкендорф, директор-президент телеканалу ICTV Олександр Богуцький, керівник каналу СТБ і гендиректор StarLightMedia Володимир Бородянський та його заступник Анатолій Максимчук, гендиректор Нового каналу Володимир Локотко, гендиректор телеканалу М1 Сергій Перцев, гендиректор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, власник StarLightMedia Віктор Пінчук, міністр інформаційної політики України Юрій Стець, міністр культури Євген Нищук, журналіст і телеведучий Віталій Портниковпрес-секретар Петра Порошенка Святослав Цеголко, народний депутат і ведучий Прямого каналу Володимир Ар’єв, колишні журналісти, а нині народні депутати Ірина Геращенко, Ганна Гопко, Вадим Денисенко, Дмитро Добродомов, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Єгор Соболєв, Ірина Фріз. До «переліку» також потрапило ТОВ «Старлайт медіа».

25 грудня 2018 року під санкції потрапив також член Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, член фракції «Батьківщини» Олександр Абдуллін, який нині є секретарем комітету гуманітарної та інформполітики.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1947
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
тоня
1342 дн. тому
пишете "незначні санкціі "..чому хвилюєтесь ...і пишете неправду хто не в сакційному списку...піаритесь перед виборами... вам всім треба обєднуватися а не писати не доведені факти про когось..і не розколюйте суспільство заради влади..час покаже хто є хто...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду