Росія ввела санкції проти Мураєва та Карася з Новинським

Росія ввела санкції проти Мураєва та Карася з Новинським

25 Грудня 2018
2584
25 Грудня 2018
19:32

Росія ввела санкції проти Мураєва та Карася з Новинським

2584
Новий список збільшився майже на двісті імен фізичних осіб, медійники майже всі ті ж самі - за винятком Мураєва
Росія ввела санкції проти Мураєва та Карася з Новинським
Росія ввела санкції проти Мураєва та Карася з Новинським

Сьогодні, 25 грудня, прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав постанову щодо включення у санкційний список РФ більше двохсот українських юридичних та фізичних осіб. Серед нових імен, включених до списку, серед медійників всього декілька імен. Наприклад, цього разу під санкції потрапили колишній журналіст, політтехнолог, депутат від «Бальківщини» і член Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Олександр Абдуллін та батько власника телеканалу «Наш», голова партії «Наші» Євген Мураєв (щоправда, автори списку переплутали рік його народження і додали зайвих 9 років депутату). Також під санкції попали депутат і продюсер Євген Рибчинський («Воля народу»), лідер праворадикального угрупування Євген Карась. Загалом 567 імен, повний список - тут.

Цікаво, що цього разу у списку з’явилися мер Одеси Геннадій Труханов, брати Добкіни, Олександр Вілкул та Вадим Новинський, захисник УПЦ (МП). Власників медіаресурсів, за винятком Віктора Пінчука, який уже був у першому списку, у доповненому списку також немає. 

Нагадаємо, 1 листопада Уряд Росії ввів санкції проти 322 українських громадян і 68 компаній. Санкції були введені на виконання указу президента РФ «Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб РФ». Тоді до санкційного списку потрапили,  зокрема, медійники – генеральний директор каналу «112 Україна» Єгор Бенкендорф, директор-президент телеканалу ICTV Олександр Богуцький, керівник каналу СТБ і гендиректор StarLightMedia Володимир Бородянський та його заступник Анатолій Максимчук, гендиректор Нового каналу Володимир Локотко, гендиректор телеканалу М1 Сергій Перцев, гендиректор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, власник StarLightMedia Віктор Пінчук, міністр інформаційної політики України Юрій Стець, міністр культури Євген Нищук, журналіст і телеведучий Віталій Портников, голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, члени цього ж комітету Сергій Висоцький, Олена Кондратюк, Богдан Онуфрик, Владислав Севрюков, Ольга Червакова, Григорій Шверк, прес-секретар Петра Порошенка Святослав Цеголко, народний депутат і ведучий Прямого каналу Володимир Ар’єв, колишні журналісти, а нині народні депутати Ірина Геращенко, Ганна Гопко, Вадим Денисенко, Дмитро Добродомов, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Єгор Соболєв, Ірина Фріз. До «переліку» також потрапило ТОВ «Старлайт медіа».

Фото: unian.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2584
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду