detector.media
19.08.2020 17:31
Львівський форум видавців скасував книжковий ярмарок
Львівський форум видавців скасував книжковий ярмарок
Водночас літературний фестиваль BookForum відбудеться 16-20 вересня в онлайн форматі.

Львівський BookForum скасував книжковий ярмарок «Форум видавців у Львові» у 2020 році, який мав відбутися онлайн. Про це BookForum повідомив 19 серпня.

Організатори планували провести ярмарок в онлайн-форматі: оновити веб-сайт книжкового ярмарку, створивши на ньому єдиний майданчик для продажу книжок.

«На жаль, не всі гравці ринку виявились готовими до нового формату. Відмова великих видавців від участі в ярмарку відповідно до запропонованих умов участі робить його неефективним і недоцільним для більшості учасників та відвідувачів. Тому організатори прийняли непросте рішення – у 2020 році скасувати книжковий ярмарок», – йдеться в повідомленні.

Водночас Форум видавців висловив готовність ініціювати круглий стіл та зібрати українських видавців та операторів ринку, щоб обговорити моделі взаємодії в період коронакризи.

«Нам не соромно відкрито сказати, що це рішення продиктоване бажанням зберегти добрі стосунки між гравцями ринку – бо конфлікт на користь, коли він конструктивний, а наразі надто непростий та емоційний момент. Тому ми приймаємо важке рішення з легким серцем. Водночас ми вважаємо дуже важливою та потрібною відверту розмову між гравцями сектору. Тепер, в умовах економічної кризи та глобальної невизначеності, маємо як ніколи дбати не лише про власні бізнес-інтереси, а й функціонування всієї галузі», – додали організатори. 

Нагадаємо, Львівський міжнародний BookForum відбудеться 16-20 вересня, вперше захід пройде в онлайн-форматі. Програму формуватимуть 15 тематичних кластерів і спецпроєктів. Серед цьогорічних учасників – автори з України,  20 іноземних гостей з 15 країн, лауреати та номінанти Букерівської премії, Гонкурівської премії, Національних виборів читачів та критиків. Однією з головних подій стане трансляція Ночі поезії та музики нон-стоп за участі українських поетів і музикантів з усього світу. 

Фото: готель «Едем»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY