«НикВести» припускають, що на відео потрапила не вся розмова Корнієнка й Арахамії

«НикВести» припускають, що на відео потрапила не вся розмова Корнієнка й Арахамії

24 Червня 2020
2291
24 Червня 2020
16:43

«НикВести» припускають, що на відео потрапила не вся розмова Корнієнка й Арахамії

2291
Лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко та голова фракції Давид Арахамія потрапили в сексистській скандал через висловлювання нібито на адресу своєї колеги Ірини Аллахвердієвої.
«НикВести» припускають, що на відео потрапила не вся розмова Корнієнка й Арахамії
«НикВести» припускають, що на відео потрапила не вся розмова Корнієнка й Арахамії

Олег Деренюга, головний редактор миколаївського видання «НикВести», яке 23 червня оприлюднило розмову парламентарів, припускає, що на відеозапис потрапила не вся розмова. Про це він сказав у коментарі hromadske.

Очікуючи на початок засідання з приводу формування регіонального виборчого штабу в Миколаєві, Олександр Корнієнко та Давид Арахамія не звернули уваги на ввімкнені мікрофони та нібито назвали пані Аллахвердієву «робочою бабою, як корабельна сосна».

Олександр Корнієнко вже вибачився за «фривольні слова». Водночас він сказав, що запис нібито змонтували, а фрази вирвані з контексту та не стосувалися пані Аллахвердієвої.

Ірина Аллахвердієва теж назвала цей запис фейком та монтажем. «Мені вже подзвонили Давід Арахамія і Саша Корнієнко і присяглися, що не говорили нічого з опублікованого. Очевидно, мова йшла про потенційних кандидатів в мери та до списків партії на місцевих виборах. Але в передвиборчій боротьбі дехто не гребує навіть такими ницими прийомами для зведення політичних порахунків», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Пан Деренюга не виключає, що перша і друга частини слів Олександра Корнієнка могли стосуватися різних людей. За його словами, між цими висловлюваннями могло прозвучати щось, що пояснює або уточнює контекст. Він припустив, що ці слова могли не потрапити на трансляцію через проблеми з інтернетом, втрату пакетів даних тощо. «Таке буває на стрімах, – каже головний редактор. – Але пояснити, звучало там щось чи ні, можуть тільки самі Корнієнко та Арахамія. Ми просто проводили трансляцію».

Діалог на відео:

«Олександр Корнієнко: Аллахвердієва взагалі красуня.

Давід Арахамія: Так.

О.К.: Така піддута, звісно, трохи. Тюнінг too much. Загалом баба робоча, як корабельна сосна. Вона тут [відпрацює] 300 зустрічей за 4 місяці. Виграємо тут підчисту.

Д.А.: Так?

О.К.: Звісно. Вона така, енергетик.

Д.А.: Енергії багато.

О.К.: Ти до президента її заведеш, ти побачиш, він підстрибне. Викурить усій "айкоси". Скаже: "баба да, баба да"».

Як писав ДМ, 29 жовтня 2019 року кореспондент видання «Букви» сфотографував переписку Богдана Яременка в онлайн-мережі знайомств під час роботи в сесійній залі парламенту. Крім того, 30 жовтня видання написало, що наредп у робочий час «розглядав дівчат у додатку Tinder».

Нардеп спочатку заявив, що це була провокація з його боку. Але згодом він вибачився за «листування з повією».

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко прокоментував ситуацію довкола Богдана Яременка. Зокрема, говорячи про роботу парламентських фотокореспондентів, він згадав про статтю ККУ про втручають в особисте життя і порадив їм «бути уважнішими до того, що вони роблять».

Редакція інтернет-видання «Букви» звернулася до президента України та фракції «Слуга народу» через висловлювання пана Корнієнка. «Букви» просять керівництва фракції та Володимира Зеленського дати оцінку, засудити позицію Олександра Корнієнка, провести відповідну роботу серед представників фракції для недопущення будь-яких висловів або дій, спрямованих на обмеження діяльності незалежних ЗМІ в Україні.

30 жовтня під час виступу з трибуни Верховної Ради Яременко назвав публікацію його листування кримінальним злочином, за який загрожує до 7 років в'язниці.

«Букви» заявили, що різні особи - від політиків до журналістів - намагаються з'ясувати прізвище фотокореспондента, який зафіксував переписку нардепа від «Слуги народу» з повією. Але особу фотографа видання не рзкриватиме.

11 листопада «Слуга народу» затвердила відставку Яременка з посади голови комітету Верховної Ради з міжнародних справ.

Фото: Дзеркало тижня

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2291
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду