Уряд продовжив карантин до 31 липня

Уряд продовжив карантин до 31 липня

17 Червня 2020
1603
17 Червня 2020
15:10

Уряд продовжив карантин до 31 липня

1603
Водночас Кабмін оновив механізми, за якими може відбуватися посилення карантинних обмежень.
Уряд продовжив карантин до 31 липня
Уряд продовжив карантин до 31 липня

Кабінет Міністрів України продовжив до 31 липня адаптивний карантин. Про це 17 червня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook.

«Упродовж останнього тижня кількість захворілих на коронавірус в Україні постійно збільшується. Ослаблення карантинних заходів багато хто сприйняв як скасування карантину. Однак загрози від вірусу не стали меншими. Сьогодні Уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня, адже це наразі найефективніший спосіб протистояти поширенню коронавірусу. Рішення ухвалено з доопрацюванням в одноденний термін», – написав він.

Зокрема, у громадських місцях і транспорті заборонено перебувати без засобів індивідуального захисту. А в транспорті заборонено перевозити більше пасажирів, ніж передбачено місць для сидіння.

Крім того, уряд оновив механізми, за якими в регіонах зі значним поширенням COVID-19 може відбуватися посилення карантинних обмежень щодо: проведення масових заходів; готелів;  роботи метро та транспорту загалом; роботи дитячих садочків; роботи культурних закладів, фітнес-центрів та спортзалів; діяльності закладів харчування.

Регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважають, якщо в ньому зафіксовано одну з ознак:

▪️ завантаженість ліжок становить понад 50%;

▪️ середня кількість ПЛР- та ІФА-тестувань становить менш ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів;

▪️ коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 понад 11%;

▪️показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 більш ніж 8 випадків 100 тис. населення.

Нагадаємо, 20 травня Кабінет Міністрів продовжив дію карантинних обмежень в Україні до 22 червня, однак з 22 травня послабив їх дію – розпочався перехід до другого етапу послаблення карантину. 

28 травня голова Верховної Ради Дмитро Разумков вніс зміни до розпорядження «Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби». Ці зміни передбачають, що з 1 червня операторам та фотокореспондентам дозволять працювати в ложі преси парламенту. Однак там не зможуть перебувати більше 30 осіб одночасно. 

З 2 червня 2020 року журналісти отримали змогу працювати в кулуарах на третьому поверсі будівлі парламенту, а оператори та фотографи – в ложі преси. До ложі преси пускають до 30 осіб: 15 операторів і 15 фотографів.

Фото: Денис Шмигаль / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1603
Читайте також
03.06.2020 10:03
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
2 823
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду