Уряд послабив карантин з 22 травня – інфографіка

Уряд послабив карантин з 22 травня – інфографіка

20 Травня 2020
6655
20 Травня 2020
17:10

Уряд послабив карантин з 22 травня – інфографіка

6655
Зокрема, в Україні з 22 травня поступово відновлюватимуть роботу транспорту.
Уряд послабив карантин з 22 травня – інфографіка
Уряд послабив карантин з 22 травня – інфографіка

Кабінет Міністрів продовжив дію карантинних обмежень в Україні до 22 червня, однак з 22 травня послабив їх дію – розпочався перехід до другого етапу послаблення карантину. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Telegram.

Офіційна постанова буде доопрацьована та опублікована 21 травня.

«Ми подовжуємо карантин до 22 червня та переходимо до адаптивної моделі. Це дасть змогу регіональним комісіям ТЕБ і НС посилювати протиепідемічні обмеження на місцях у разі виявлення спалахів захворювання. Або послаблювати їх, якщо це не суперечить встановленим обмеженням на загальнонаціональному рівні, а епідемічна ситуація відповідає трьом визначеним критеріям», – розповів він.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що робота транспорту в Україні з 22 травня поступово відновлюватиметься. «Регіони, де за останні 7 днів на 100 тис. населення налічується в середньому менше 12-ти нових випадків COVID-19, середня кількість ПЛР та ІФА тестувань становить більше 12-ти, а завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, складає менше 50%, можуть послабити протиепідеміологічні заходи та поступово відновлювати роботу транспорту», – написав він у Facebook.

У транспорті діятиме масочний режим. Крім того, працівникам проводитимуть температурний скринінг, а сам транспорт дезінфікуватимуть.

Плани щодо відновлення роботи транспорту:

  • з 22 травня –регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні;
  • з 25 травня – перевезення пасажирів у метро;
  • з 1 червня - залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні;
  • з 1 червня – міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. Якщо перевезення здійснюється в регіон, де не послабили карантин, заповненість має складати не більше 50% за умови розсаджування пасажирів з вільним місцем поруч, спереду та позаду;
  • з 15 червня – прийняття та відправлення літаків, що виконують регулярні пасажирські перевезення.

«Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовилися, що це буде на початку червня, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить це зробити. Наголошую лише за умов, що в усіх областях епідеміологічна ситуація буде дозволяти. При цьому будуть локальні обмеження, рішення щодо яких будуть прийматися спільно з місцевою владою, щоб не експортувати вірус по цілій країні. Це і є модель адаптивного карантину», – сказав прем’єр-міністр та додав, що відновлення авіаперевезень і відкриття аеропортів розглянуть після 15 червня, коли країни-партнери почнуть відкривати свої кордони, передає «Урядовий портал».

Як писав ДМ, Кабінет Міністрів 4 травня продовжив дію карантину в Україні до 22 травня, однак з 11 травня дозволив розпочати зняття перших обмежень і перейти до концепції адаптивного карантину. З 11 травня в Україні дозволили відновити роботу журналістів на вулицях та в органах держвлади. Також послабили карантин для точок продажу преси, друкарень, редакцій, логістичних підприємств у сфері доставки паперу та друкованих видань, а також телерадіоорганізацій та інших суб’єктів у сфері масової інформації, які забезпечують роботу ЗМІ та доставку контенту до телеглядача (провайдерів програмної послуги, операторів телекомунікацій, що забезпечують розповсюдження сигналу телебачення та радіомовлення), інших виробників аудіовізуального контенту.

Юрист Інституту масової інформації Алі Сафаров розповів, що Кабінет Міністрів України ніколи не встановлював обмеження щодо здійснення зйомок, роботи редакцій та журналістів, які скасував. 

Нагадаємо, 12 березня 2020 року спершу в Києві, а потім по всій Україні запровадили карантин через пандемію коронавірусу COVID-19. Він мав тривати до 3 квітня, на цей час обмежели навчальний процес і масові заходи. Через карантин українські національні телеканали запровадили низку заходів для запобігання поширенню коронавірусу. 

Згодом влада вирішила закрити в містах усі заклади, крім продуктових магазинів та аптек. 17 березня припинили рух метро в Києві, Харкові та Дніпрі. Міжміське автобусне й залізничне сполучення призупинили з 18 березня. З 23 в Києві обмежили користування громадським транспортом. Ним можуть користуватися лише окремі категорії працівників, серед яких – журналісти, за наявності спеціальних квитків.

25 березня Кабінет Міністрів України ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни та продовжив на 30 днів карантин (до 24 квітня), а з 6 квітня – низку нових обмежень. 22 квітня Кабінет Міністрів України знову продовжив карантин (до 11 травня), Денис Шмигаль сказав, що уряд має план виходу з карантину, який складається з п’яти етапів.

Фото: Депо

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6655
Читайте також
22.04.2020 13:45
«Детектор медіа»
2 587
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ВЗАИМОИСКЛЮЧАЮЩИЕ ПАРАГРАФЫ
1426 дн. тому
Хоть мне и самому не нравятся эти карантинные ограничения, но какой-то странный этот "выход из карантина". Народ!!! Нас где-то точно надурили: или в момент введения карантина (т.е. он был неоправдан), или нас дурят сейчас, когда снимают ограничения, не обращая внимания на то, что сейчас пик эпидемии. Сами посмотрите на графике: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/ukraine/ Ну и по мировой статистике никакого спада пока не видно, заболеваемость прёт вверх: https://www.worldometers.info/coronavirus/ И ещё. Обратите внимание на таблицу по странам. Я за ней давно слежу и скажу вам очевидную вещь: Украина в ней упорно поднимается ВВЕРХ. Месяца два назад она плелась где-то в хвосте, месяц назад - в районе 50-го места. На сегодня я вижу - 32-е место. Уже на несколько позиций обогнали Румынию, хотя ещё недавно значительно отставали. Скоро обгоним Польшу, где эпидемия началась значительно раньше. Так про какую отмену карантина можно говорить, если этот вирус - это всерьёз?! Или очередная "хуцпа" для промывания мозгов?! Все эти шмыгали с ермаками и кличками - они там ипанулись или как?! Ведь получается, что их решения никак не зависят от уровня заболеваемости этим дебильным ковидом. Потому что пик заболеваемости и отмена карантина - это же, блин, ВЗАИМОИСКЛЮЧАЮЩИЕ ПАРАГРАФЫ!!! Никто этого больше не замечает?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду