Справа Старицького: дружині ексміністра Кожари оголошено підозру

Справа Старицького: дружині ексміністра Кожари оголошено підозру

10 Квітня 2020
1563
10 Квітня 2020
18:43

Справа Старицького: дружині ексміністра Кожари оголошено підозру

1563
Марину Козерод підозрюють у завідомо неправдивих показаннях в якості свідка.
Справа Старицького: дружині ексміністра Кожари оголошено підозру
Справа Старицького: дружині ексміністра Кожари оголошено підозру

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Київської області.

«Встановлено, що дружина ексміністра, яку слідчий попередив про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання, будучи допитаною як свідок, умисно повідомила правоохоронцям недостовірні відомості про факти та обставини вчинення її чоловіком кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині)», - йдеться в повідомленні.

Під час судового засідання, в ході допиту, жінка надала суду таку ж інформацію, хоча її попередили про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання.

У прокуратурі вважають, що своїми показаннями Марина Козерод намагалась сприяти своєму чоловікові в уникненні відповідальності за нібито протиправне позбавлення життя іншої особи.

Її дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 384 КК України (завідомо неправдиве показання свідка).

Нагадаємо, ввечері 21 лютого 2020 року в будинку колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожари було знайдено тіло колишнього голови правління каналу «Інтер» Сергія Старицького із вогнепальним пораненням голови. Основною версією його загибелі на той момент вважали самогубство.

Поліція встановила, що на момент смерті у будинку перебувало троє осіб: колишній міністр із дружиною та їхній гість. Усі троє начебто вживали алкогольні напої. Спочатку жінка казала, що перебувала в іншій кімнаті, коли гість вистрелив собі в голову із пістолета господаря. Потім її показання змінились.

22 лютого поліція перекваліфікувала провадження щодо загибелі Сергія Старицького із самогубства на умисне вбивство. 4 березня у справі провели слідчий експеримент.

Поліція 25 березня затримала колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару за підозрою у вбивстві, йому оголосили підозру. Шевченківський районний суд Києва 26 березня 2020 року отримав від правоохоронців клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Леоніду Кожарі. 

25 березня дружина ексміністра Марина Козерод подала заяву про зізнання у злочині. За її словами, він стався випадково.

27 березня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід Леоніду Кожарі. Його взяли під варту з можливістю внесення застави у розмірі 14,1 млн гри.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1563
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду