Дружина ексміністра Кожари розповіла, що намагалась відібрати у Старицького пістолет

Дружина ексміністра Кожари розповіла, що намагалась відібрати у Старицького пістолет

26 Березня 2020
3384
26 Березня 2020
18:57

Дружина ексміністра Кожари розповіла, що намагалась відібрати у Старицького пістолет

3384
Ексміністра закордонних справ Леоніда Кожару підозрюють у вбивстві колишнього голови правління «Інтера» Сергія Старицького. Дружина міністра, за словами адвокатів, взяла провину на себе.
Дружина ексміністра Кожари розповіла, що намагалась відібрати у Старицького пістолет
Дружина ексміністра Кожари розповіла, що намагалась відібрати у Старицького пістолет

Про це сторона захисту заявила під час засідання 26 березня у Шевченківському райсуді Києва, пише «Українська правда».

За словами адвокатів, Марина Козерод (дружина ексміністра) 25 березня подала заяву про зізнання у злочині, який стався випадково. Представник прокуратури зазначив, що правоохоронці ще не отримали цю заяву.

Адвокат зачитав у суді частину заяви. Там йдеться про те, що Кожара та Старицький у день загибелі останнього разом вживали алкогольні напої, при цьому підстав для конфлікту не було. За словами дружини ексміністра, між 21 та 22 годинами вона побачила Старицького іх пістолетом у руці.

Далі сторона захисту не зачитувала заяву, а розповіла, що пані Козерод намагалась відібрати зброю у потерпілого.

Адвокат сказав, що раніше дружина ексміністр подавала заяви з проханням провести слідчі дії за її участі та говорила, що «може повідомити механізм утворення поранення» вбитого Сергія Старицького.

Прокурор і представник потерпілих звернули увагу, що формулювання в заяві каже не про визнання жінкою своєї провини, а лише про те, що вона була свідком.

За словами прокурора, експертиза не виявила на руках Козерог слідів продуктів пострілів. Її причетність до вбивства перевіряли, але не підтвердили.

Нагадаємо, ввечері 21 лютого 2020 року в будинку колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожари було знайдено тіло колишнього голови правління каналу «Інтер» Сергія Старицького із вогнепальним пораненням голови. Основною версією його загибелі на той момент вважали самогубство.

Поліція встановила, що на момент смерті у будинку перебувало троє осіб: колишній міністр із дружиною та їхній гість. Усі троє начебто вживали алкогольні напої. Зі слів жінки, вона перебувала в іншій кімнаті, коли гість вистрелив собі в голову із пістолета господаря.

22 лютого поліція перекваліфікувала провадження щодо загибелі Сергія Старицького із самогубства на умисне вбивство. 4 березня у справі провели слідчий експеримент.

25 березня поліція затримала колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару за підозрою у вбивстві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3384
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду