detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
09.04.2020 15:01
Нацрада перевірить «Радіо Слобожанщини»
Нацрада перевірить «Радіо Слобожанщини»
9 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку харківського «Радіо Слобожанщини» через недотримання мовних квот і трансляцію твору за участі особи, яка внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Член Нацради Юрій Зіневич повідомив, що під час моніторингу «Радіо Слобожанщини» встановлено порушення законодавства і доктрини інформаційної безпеки, не деталізуючи, які саме. Перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк уточнила, що йдеться про трансляцію твору за участі особи, яка внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, а також про мовні квоти.

«У день проведення моніторингу радіостанція транслювала аудіовізуальний твір «Квіти під снігом» («Цветы под снегом») у виконанні Олександра Панайотова і Лариси Доліної. Ця артистка є у зазначеному Переліку. Частка ведення дикторами та ведучими радіопередач державною мовою становила 40,5%, що менше ніж передбачені законом 60% добового обсягу передач. Крім того, реклама медичної лабораторії «Вірола» звучала не державною (російською) мовою», – йдеться в повідомленні Нацради на сайті.

Позапланову перевірку Нацрада проведе після завершення карантину.

Нагадаємо, також 9 квітня Нацрада призначила позапланову перевірку Прямого каналу через трансляцію «Вата-шоу».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY