Адвокати Дугарь передали слідству «пакет нових доказів», прокурор назвав їх «неналежними»

Адвокати Дугарь передали слідству «пакет нових доказів», прокурор назвав їх «неналежними»

9 Лютого 2020
9678
9 Лютого 2020
12:12

Адвокати Дугарь передали слідству «пакет нових доказів», прокурор назвав їх «неналежними»

9678
Адвокати підозрюваної у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета також подали клопотання про закриття справи проти неї.
Адвокати Дугарь передали слідству «пакет нових доказів», прокурор назвав їх «неналежними»
Адвокати Дугарь передали слідству «пакет нових доказів», прокурор назвав їх «неналежними»

Про це адвокат Микола Ореховський сказав на брифінгу, передає «Укрінформ».

«Ми занесли пакет доказів, які раніше не публікувалися, та подали клопотання про приєднання доказів та закриття справи на ім’я першого заступника генерального прокурора Віктора Чумака», - сказав він.

За словами адвоката, новим доказом є висновок психофізіологічної експертизи із застосуванням поліграфа.

«Ми принесли висновки психофізіологічної експертизи з використанням поліграфа, який показує, що Дугарь не обговорювала з Антоненком вбивство Шеремета», - додав Ореховський.

Адвокат заявив, що слідство у справі досі не провело експертизу щодо «розвідниці», яку слідство ідентифікувало як Яну Дугарь.

«Слідство 50 з чимось днів обмежують волю людини і вони навіть зросту цієї розвідниці не встановили, хоча в серпні 2016 року мали експертизу щодо зросту інших фігурантів», - зазначив він.

Ореховський додав, що зріст жінки на відео, яка закладала вибухівку, - не вище 165 см, водночас зріст Яни Дугарь - 175 см.

Прокурор у справі Сергій Зузак вважає, що захист надав неналежні докази, які отримані в порядку, який не передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України, пише видання «Гордон».

«Невідомо, де вони проходили поліграф, що це за експерт. Вони задавали питання, які самі визначали. Це неналежні докази, вони здобуті в непроцесуальний спосіб», - сказав прокурор журналістам.

Нагадаємо, за поданням прокуратури, підозрюваній Яні Дугарь продовжили нічний домашній арешт до 4 квітня. Її підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Слідство підозрює у скоєнні цього злочину лікаря й волонтерку Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

13 грудня 2019 року Печерський райсуд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 24 січня 2020 року цей же суд замінив цілодобовий домашній арешт на нічний. Запобіжний захід Дугарь продовжено до 4 квітня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9678
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Alex
1509 дн. тому
Який ще Путін, що вам там сниться. Серед атошників є багато достойних, але стільки ж і підарасів вимагателів. А героями всякі дибіли вважають чомусь усіх, але не всі що воювали то герої.
ЗЕ ПНХ
1509 дн. тому
За наказом ху.йла-путіна та злочинних пі.дорів-жидів уйобки судді та прокурочня розправляються з патріотами. Вбивайте жидофашистів - так богові вгодно !
іван
1509 дн. тому
зеленське сказало посадити то посадити
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду