Справа Шеремета: свідок, який заявляв про алібі Антоненка, заперечив свої слова

Справа Шеремета: свідок, який заявляв про алібі Антоненка, заперечив свої слова

1 Лютого 2020
27094
1 Лютого 2020
10:05

Справа Шеремета: свідок, який заявляв про алібі Антоненка, заперечив свої слова

27094
13 грудня 2019 року у прямому ефірі 4 каналу Олексій Єрмілов заявив, що підозрюваний Андрій Антоненко нібито знаходився у нього в гостях у Ворзелі в ніч перед вбивством журналіста Павла Шеремета.
Справа Шеремета: свідок, який заявляв про алібі Антоненка, заперечив свої слова
Справа Шеремета: свідок, який заявляв про алібі Антоненка, заперечив свої слова

Відео зі словами Єрмілова в телеефірі та на допиті опубліковано на сайті Нацполіції.

«Пан Андрій був у мене за городом у Ворзелі, це 40 км від Києва. Він був з 19-го числа в мене. Вчив мене грати на гітарі, потім ми пили пиво, їли м'ясо, і він залишився ночувати. О 9-й ранку він повіз мене у Київ. Ніяким чином він не міг опинитися там, де стався цей злочин. Це правовий бєспрєдєл! 
Станом на 7.30 ранку він спав у мене за городом. У мене є сім свідків: чотири чоловіка охрани, мати, батько та я», - сказав Олексій Єрмілов в ефірі 4 каналу.

Проте під час допиту він розповів, що переплутав дату.

«Це точно було цього тижня, але я можу помилятися на день чи два», - сказав він слідчим.

У поліції заявили, що оскільки його неправдива заява про «алібі» Андрія Антоненка була зроблена не під час допиту, а заявлена в ЗМІ, то він не буде притягнутий  до відповідальності за дачу завідомо неправдивих показань за ст. 384 КК України.

Захист Антоненка назвав перевірку фейкового алібі «інсинуаціями й імітацією активності слідства», пише «Українська правда».

«Ми тоді ще негайно перевірили заяву пана Єрмілова після офіційного отримання його свідчень, спростували та забули про неї, чому цю тему підняли через 2 місяці? Нехай краще розповідатимуть, куди з експертиз зникло згадування про кульгання Антоненка», - заявили адвокати.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 грудня 2019 року Національна поліція затримала і за згодою Генеральної прокуратури України оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. 

За результатами проведених експертиз відеозапис із камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко (волонтерка на прізвисько Лиса, працює дитячим хірургом в ОХМАТДИТі), разом з нею був Андрій Антоненко (ветеран ООС, музикант Ріффмастер), а Яна Дугарь (контрактниця Збройних сил України) фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета. Роль у вбивстві Шеремета подружжя ветеранів АТО, волонтерів Владислава (на прізвисько Буча) та Інни (на прізвисько Пума) Грищенків на брифінгу чітко не було пояснено (на сайті МВС зазначено, що, за результатами молекулярних експертиз, на вибухівці лишилися сліди ДНК Грищенків). 

22 листопада  Печерський районний суд продовжив арешт іншому підозрюваному у цій справі, ветерану АТО Владиславу Грищенку. А 6 грудня Печерський суд взяв під варту на 60 діб ще одну підозрювану Інну Грищенко. Владислава та Інну заарештували за підозрою в справі щодо підготовки вибуху в Івано-Франківській області. 

13 грудня Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка заарештували на 2 місяці.

16 грудня 2019 року проєкт «Слідство.Інфо», який отримав від джерел текст експертизи, повідомив, що її результати є суперечливими та неоднозначними. Зокрема, четверо експертів, серед яких іноземець, підписали висновки, які «суперечать один одному». У поліції, своєю чергою, відкинули звинувачення щодо суперечливості результатів експертиз

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27094
Читайте також
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
1538 дн. тому
У нас правоохоронні система не змінилась! Замість міліції з'явилась-поліція, але способи отримання інформації(в тому числі "пресування" свідків) залишилось. Але в все йдедо того що у нас все беде ЗЕ ТА ПОРТНОВ, ШТЕПА І ІН. ШВАЛЬ!!!
Я - не Я
1538 дн. тому
Суть не в том - спрессовали свидетеля или нет. Суть в том, что информация по-поводу недостоверности свидетельства(еще до дачи показаний) была выяснена практически сразу, а нам это подают как "свежий" неожиданный поворот событий. Это - манипуляция общественным мнением. Однозначно, дело не прозрачное, а значит: либо в чем-то, либо полностью ложное.
Вражений
1540 дн. тому
А хто такий цей Єрмілов, у якого "чотири чоловіка охрани"?! Казна що твориться у країні: якісь безграмотні малокультурні люди на виду, їх охороняють, бо, видко, це неоціненні гени для України...
Андрей
1540 дн. тому
Да посадите наконец министра авакова или сядете вместе в международном требунале,жулики.подкидываете улики,изменяете экспертизы запугиваете свидетелей сволочи.
Андрей
1540 дн. тому
Когда мы мы выкинем с Украины эту зеленую воровскую власть.Каждый раз приходит все хуже и хуже не власть ,а ворюги и жулики.
Лариса
1540 дн. тому
Куди пропав мій попередній коментар?: Пригрозили свідкові -- от і змінив свої свідчення
Patriot
1540 дн. тому
Вся справа то мильна булька. Волю патріотам!!!
Укроп
1540 дн. тому
Крепко этого свидетеля спресовали! А как разница в росте - тут тоже перепутали?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду