Моніторинг: Новини двох каналів переказали Зеленському привітання від дружини

Моніторинг: Новини двох каналів переказали Зеленському привітання від дружини

30 Січня 2020
1625
30 Січня 2020
17:07

Моніторинг: Новини двох каналів переказали Зеленському привітання від дружини

1625
Коронавірус збільшив відсоток міжнародних новин у випусках, а побиття Киви збалансувало інформацію про ОПЗЖ.
Моніторинг: Новини двох каналів переказали Зеленському привітання від дружини
Моніторинг: Новини двох каналів переказали Зеленському привітання від дружини

Два центральні телеканали — «1+1» та «Україна» — висвітлили у головних випусках новин привітання Володимирові Зеленському із Днем народження від його дружини.

 

Про цей та інші прояви сервільності та політичного піару йдеться в тижневому огляді моніторингу телевізійних новин від «Детектора медіа».

Головною темою тижня став вірус з Китаю, який характеризували як загадковий, небезпечний, смертельний та невідомий. Праймові випуски новин восьми телеканалів подали 48 матеріалів на цю тему. Попри це, частка емоційних новин 20-26 січня загалом знизилася навіть на тих каналах, які найбільше порушують стандарт відокремлення фактів від коментарів: з 61% до 55% на «1+1», з 58% до 53% на «Україні».

Другою за популярністю темою був економічний форум у Давосі. На цю тему вийшло 36 матеріалів, серед яких — піар організатора «українського сніданку» в Давосі Віктора Пінчука. Канали самого Пінчука говорили про давоський форум менше, ніж колеги: ICTV — 6 матеріалів, на СТБ — 4 проти 10 на каналі «Україна». Така активність каналу Ріната Ахметова може бути пов'язана з тим, що на форумі були присутні представники його ж компанії ДТЕК. У новинах «України» також піарились Вадим Новинський, Борис Колесников та Михеїл Саакашвілі.

Із політичних партій найбільше говорили про «Опозиційну платформу — За життя» — крім традиційного піару на «Інтері» та «112 Україна» додалися збалансовані згадки на інших каналах, що стосувалися інциденту з побиттям нардепа Іллі Киви. З представників «Європейської солідарності» найбільше говорили про Петра Порошенка та його допит у Державному бюро розслідувань. Єдина згадка про лідерку «Батьківщини» Юлію Тимошенко була піарною. В цілому показники балансу думок у новинах покращилися, хоча на «Україні» та «Інтері» частка незбалансованих новин дещо зросла.

Підсумки тижневого моніторингу читайте та дивіться в матеріалі Зої Красовської на «Детекторі медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1625
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду