detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
30.01.2020 17:07
Моніторинг: Новини двох каналів переказали Зеленському привітання від дружини
Моніторинг: Новини двох каналів переказали Зеленському привітання від дружини
Коронавірус збільшив відсоток міжнародних новин у випусках, а побиття Киви збалансувало інформацію про ОПЗЖ.

Два центральні телеканали — «1+1» та «Україна» — висвітлили у головних випусках новин привітання Володимирові Зеленському із Днем народження від його дружини.

 

Про цей та інші прояви сервільності та політичного піару йдеться в тижневому огляді моніторингу телевізійних новин від «Детектора медіа».

Головною темою тижня став вірус з Китаю, який характеризували як загадковий, небезпечний, смертельний та невідомий. Праймові випуски новин восьми телеканалів подали 48 матеріалів на цю тему. Попри це, частка емоційних новин 20-26 січня загалом знизилася навіть на тих каналах, які найбільше порушують стандарт відокремлення фактів від коментарів: з 61% до 55% на «1+1», з 58% до 53% на «Україні».

Другою за популярністю темою був економічний форум у Давосі. На цю тему вийшло 36 матеріалів, серед яких — піар організатора «українського сніданку» в Давосі Віктора Пінчука. Канали самого Пінчука говорили про давоський форум менше, ніж колеги: ICTV — 6 матеріалів, на СТБ — 4 проти 10 на каналі «Україна». Така активність каналу Ріната Ахметова може бути пов'язана з тим, що на форумі були присутні представники його ж компанії ДТЕК. У новинах «України» також піарились Вадим Новинський, Борис Колесников та Михеїл Саакашвілі.

Із політичних партій найбільше говорили про «Опозиційну платформу — За життя» — крім традиційного піару на «Інтері» та «112 Україна» додалися збалансовані згадки на інших каналах, що стосувалися інциденту з побиттям нардепа Іллі Киви. З представників «Європейської солідарності» найбільше говорили про Петра Порошенка та його допит у Державному бюро розслідувань. Єдина згадка про лідерку «Батьківщини» Юлію Тимошенко була піарною. В цілому показники балансу думок у новинах покращилися, хоча на «Україні» та «Інтері» частка незбалансованих новин дещо зросла.

Підсумки тижневого моніторингу читайте та дивіться в матеріалі Зої Красовської на «Детекторі медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY