Разумков: Законопроєкт про медіа потребує додаткових консультацій

Разумков: Законопроєкт про медіа потребує додаткових консультацій

23 Січня 2020
2313
23 Січня 2020
19:06

Разумков: Законопроєкт про медіа потребує додаткових консультацій

2313
Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що законопроект про медіа (№2693) буде доопрацьовано.
Разумков: Законопроєкт про медіа потребує додаткових консультацій
Разумков: Законопроєкт про медіа потребує додаткових консультацій

Про це спіікер сказав під час брифінгу в Одесі, відповідаючи на питання журналістів, коли він очікує голосування за законопроєкт про медіа, передає УНІАН.

«Станом на сьогодні дійсно багато палких дискусій. Я думаю, що цей законопроєкт буде доопрацьовуватися, в тому числі з урахуванням думки журналістської спільноти. Там є і правильні речі, та речі, які потребують додаткових консультацій», - сказав Дмитро Разумков.

Нагадаємо, 27 грудня 2019 року група народних депутатів зареєструвала законопроєкт № 2693 «Про медіа». Його авторами стали члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлізавета Богуцька, Тетяна Тябуха, Павло Сушко, Дмитро Нальотов, а також членкиня Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба.

Законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

Центр демократії та верховенства права закликав профільний комітет Верховної Ради та парламент провести ефективне обговорення і розгляд поправок до законопроєкту про медіа з метою ухвалення якісного закону в першій половині 2020 року. Інтернет-асоціація України (ІнАУ) пропонувала парламентським комітетам повернути законопроєкт авторам на доопрацювання.

15 січня 2020 року група народних депутатів від фракції «Європейська солідарність» зареєструвала альтернативний проєкт закону «Про медіа» № 2693-1. Його авторами стали Микола Княжицький, Володимир В'ятрович, Софія Федина, Вікторія Сюмар, Володимир Ар'єв, Ірина Фріз, Олег Синютка та Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2313
Читайте також
04.02.2020 16:27
Роман Головенко, Інститут масової інформації
1 461
28.01.2020 10:30
Тетяна Авдєєва
для «Детектора медіа»
6 617
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду