Зеленський назвав «великою помилкою» відмову від показу серіалу «Слуга народу» на ТНТ

Зеленський назвав «великою помилкою» відмову від показу серіалу «Слуга народу» на ТНТ

13 Грудня 2019
6529
13 Грудня 2019
10:40

Зеленський назвав «великою помилкою» відмову від показу серіалу «Слуга народу» на ТНТ

6529
Президент Володимир Зеленський сказав, що жалкує про зняття з ефіру російського ТНТ серіалу «Слуга народу». На його думку, це велика інформаційна помилка телеканалу, влади чи тієї частини влади, яка керує інформаційною політикою в Росії.
Зеленський назвав «великою помилкою» відмову від показу серіалу «Слуга народу» на ТНТ
Зеленський назвав «великою помилкою» відмову від показу серіалу «Слуга народу» на ТНТ

Про це він сказав 12 грудня в ефірі «Права на владу» на телеканалі «1+1».

«Я дуже жалкую. Одна з стратегій – у когось є ядерна зброя, а у когось є "Слуга народу". Загалом, мене цей випадок дуже здивував, тому що всі права з 2012 року… Ми (компанія "Студія Квартал-95", я зараз не керівник) працювали зі шведською компанією Eccho Rights. І з 2012 року вони (шведська компанія, – ДМ) купували всі права "Студії Квартал-95" на рейтинговий продукт – усі, і "Слугу народу" теж», – розповів Володимир Зеленський.

Він повідомив, що в 2016 році до нього звертався російський канал «Дождь», який хотів показати серіал «Слуга народу» в РФ. Попри пропозицію пана Зеленського надати права на показ безкоштовно, вони згодом відмовилися від цієї ідеї, сказавши, що це «не на часі».

«Тому я правда був дуже здивований, що телеканал ТНТ взяв права в шведської компанії Eccho Rights. Я думав, як пропустили «Слугу народу»? Ну, відповідь ми побачили – пропустили, дві серії показали і зняли з ефіру. Загалом – це велика інформаційна помилка телеканалу, влади чи тієї частини влади, яка керує інформаційною політикою в Росії. Тому що показати дві серії… Краще було не показувати. Усі люди, які мали змогу подивитися ці дві серії, тепер точно подивляться його в YouTube», – додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у травні 2019 році серіал «Слуга народу» став недоступним для перегляду на Youtube у Росії. Доступ до серіалу в Росії закрито на прохання компанії-дистрибутора. 

10 грудня стало відомо, що на ТНТ 11 грудня відбудеться прем'єра серіалу. «Детектору медіа» Андрій Яковлєв, який відповідає у групі компаній «Квартал 95» за виробництво кіно та серіалів, розповів, що права на показ серіалу «Слуга народу» російському каналу ТНТ продала шведська компанія Eccho Rights, яка є міжнародним дистрибутором проєктів студії «Квартал 95».

11 грудня телеканал ТНТ показав прем'єру серіалу «Слуга народу». Показали перші три серії, проте з однієї із серій вирізали жарт про президента Росії Володимира Путіна. Після одного дня показу канал ТНТ прибрав серіал з сітки програм. І заявив, що так нібито й було задумано.

Серіал «Слуга народу» мав три сезони та 24 серії. Він розповідає про те, як випадково шкільний учитель Василь Голобородько, якого грає Володимир Зеленський, став президентом. В Україні серіал транслювався на каналі «1+1» і доступний на Youtube.

Фото: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6529
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду