«Букви» та Олександр Грановський відкинули звинувачення в медійній атаці на В’ячеслава Соболєва

«Букви» та Олександр Грановський відкинули звинувачення в медійній атаці на В’ячеслава Соболєва

4 Грудня 2019
2346
4 Грудня 2019
17:11

«Букви» та Олександр Грановський відкинули звинувачення в медійній атаці на В’ячеслава Соболєва

2346
Депутат Київської обласної ради В’ячеслав Соболєв звинуватив колишнього народного депутата Олександра Грановського та видання «Букви» в кампанії проти себе.
«Букви» та Олександр Грановський відкинули звинувачення в медійній атаці на В’ячеслава Соболєва
«Букви» та Олександр Грановський відкинули звинувачення в медійній атаці на В’ячеслава Соболєва

В’ячеслав Соболєв назвав журналістам прізвища людей, яких пропонує допитати у справі про вбивство його трирічного сина, повідомляє ТСН. Серед цих людей він назвав і Олександра Грановського, а також згадав видання «Букви».

«Є таке прізвище – Олександр Грановський. Сашо, я хочу почути, що ти скажеш на детекторі брехні. Хто що знав, хто кого замовляв, як агентство "Букви" з мене чотири роки знущалося, кого з мене намагалися зробити», – сказав пан Соболєв журналістам у суді, де обирали запобіжні заходи підозрюваним у вбивстві його сина.

Редакція «Букв» відкинула звинувачення пана Соболєва щодо причетності до кампанії проти нього. «Видання не мало і не має жодного стосунку до будь-якої кампанії проти В’ячеслава Соболєва. При цьому ми розуміємо причини, які могли призвести до подібних заяв Соболєва. Наскільки відомо, один з колишніх працівників "Букв", якого було звільнено кілька років тому, міг брати участь у медіакампанії проти В’ячеслава Соболєва», – повідомляється на сайті видання.

Олександр Грановський, своєю чергою, погодився пройти детектор брехні.  

«Незважаючи на те, що Слава припустив, що я можу знати людей, причетних до цих жахливих подій, я зла не тримаю – впевнений, батькам приходять на розум навіть нісенітниці в ці хвилини. Я повністю поділяю їхнє горе. <…> Я, звичайно ж, приймаю пропозицію пройти перевірку на поліграфі, щоб якомога скоріше відкинути таку версію. Я уважно послухав відеорепортаж: прошу журналістів не тиражувати те, що не було сказано Славою. Я жива людина, я ціную людей, ціную життя і за свої майже 40 років жодного разу про таке й не чув. Слава Богу, що Слава не вважає, що я особисто до цього причетний, але чомусь думає, що мені можуть бути відомі якісь обставини цієї трагедії»,написав він на своїй сторінці у Facebook.

Пан Грановський додав, що вже зв’язався з кимось із близьких В’ячеслава Соболєва. Він сподівається, що до вечора це питання буде вирішене. Крім того, він висловив готовність відповісти на питання щодо фінансування і можливої участі в медійній атаці проти пана Соболєва.

Нагадаємо, 1 грудня в Києві по автомобілю Range Rover, який належить В’ячеславу Соболєву, відкрили вогонь, під час обстрілу куля влучила в трирічного сина Соболєва, дитина загинула. 4 грудня двох підозрюваних в умисному вбивстві – Андрія Лаврегу та Олексія Семенова – заарештували на два місяці без права на заставу.

Фото: Букви 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2346
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду