detector.media
18.10.2019 12:45
Разумков відповів на вимогу ООН закрити сайт «Миротворець»
Разумков відповів на вимогу ООН закрити сайт «Миротворець»
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відповів на вимогу моніторингової місії ООН з прав людини в Україні про закриття сайта «Миротворець», сказавши, що парламент не уповноважений ініціювати закриття будь-яких інтернет-ресурсів.

Про це він заявив на брифінгу 17 жовтня, передає «Укрінформ».

«Парламент не може долучатися до таких процесів – закривати як інформаційні, так і інші сайті. У нас таких повноважень немає, і я не впевнений, що вони й потрібні Верховній Раді», – повідомив Дмитро Разумков.

Він також закликав усі українські медіа та інформаційні ресурси діяти в рамках законодавства.

«Мені б дуже хотілося, щоб усі засоби масової інформації, і не тільки ЗМІ, тому що є різне сприйняття цього сайту ("Миротворець", –- ДМ): хтось називає його засобом масової інформації, хтось – просто сайтом, працювали виключно в законодавчому полі та не шкодили інтересам нашої держави. Тому що, якщо звертаються такі поважні моніторингові місії, то не зважати на їх зауваження теж некоректно і неправильно», – додав він.

Нагадаємо, заступник голови моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Бенджамін Моро під час засідання комітету Верховної Ради з питань свободи слова 16 жовтня закликала український парламент ініціювати закриття сайту «Миротворець», пояснивши це ти, що він містить особисті дані осіб, що є порушенням законодавства і становить небезпеку.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY