Зеленський очікував, що Білий дім оприлюднить лише «свою частину» його розмови з Трампом

Зеленський очікував, що Білий дім оприлюднить лише «свою частину» його розмови з Трампом

26 Вересня 2019
1420
26 Вересня 2019
10:45

Зеленський очікував, що Білий дім оприлюднить лише «свою частину» його розмови з Трампом

1420
Президент Володимир Зеленський очікував, що Білий дім оприлюднять лише свою частину стенограми липневої розмови між ним і президентом США Дональдом Трампом.
Зеленський очікував, що Білий дім оприлюднить лише «свою частину» його розмови з Трампом
Зеленський очікував, що Білий дім оприлюднить лише «свою частину» його розмови з Трампом

Про це Володимир Зеленський повідомив на пресконференція після зустрічі з главою Білого дому, передає «Українська правда».

Він уточнив, що не розмовляв з президентом США перед оприлюдненням тексту їх телефонної розмови. Проте раніше Дональд Трамп повідомив, що Державний секретар США Майк Помпео отримав дозвіл від українського уряду на оприлюднення стенограми телефонного дзвінка.

На думку президента України, іноді дзвінки між президентами не мають публікуватись: «Хоча я особисто гадаю, що іноді такі дзвінки між президентами незалежних країн вони не повинні публікуватися. Тому що є геополітика, є якісь плани. Я не розмовляв перед цим з президентом Трампом. Це була перша зустріч. Вчора ми просто потиснули руки і все. Він привітав мене, сказав, що не бачив, щоб скільки людей голосували за одну людину».

На питання, чи радився з ним Дональд Трамп перед тим як оприлюднити стенограму, пан Зеленський сказав: «Я не проти, якщо потрібен там дозвіл юридичний...Я просто не знаю формат, чесно скажу, чи повинен там бути письмовий дозвіл. Я просто думав, що вони опублікують свою частину».

Президент США на питання, чи хоче він, щоб Володимир Зеленський детально розслідував «справу відмивання грошей в Україні» сином Джо Байдена відповів: «Ні, я хочу, щоби він зробив усе можливе в плані боротьби з корупцією. Тому що рівень корупції (в Україні, – ДМ) величезний.

Коли син Байдена залишає Україну з мільйонами доларів, і вони (влада України , – ДМ ) нічого про це не знають – це корупція. <…> Зеленський хоче зупинити корупцію. Його обрали перш за все для того, щоб він подолав корупцію. Він робить всьому світу велику послугу. І я думаю, що в нього все вийде».

Конкурент Дональда Трампа на виборах президента США у 2020 році Джо Байден, своєю чергою,  вважає, що глава Білого дому в розмові з президентом України поставив свої інтереси вище за державні.

«Наш президент поставив особисту політику вище своєї священної клятви. Білий дім повинен виконати свою роботу і залучити Дональда Трампа до відповідальності за зловживання владою. Я постараюся зробити все можливе, щоб висунути свою кандидатуру на пост президента, що буде означати реальну допомогу для тих, хто в нашій країні потребує її найбільше»,написав у Twitter.

Нагадаємо, раніше видання The Washington Post повідомило, що в серпні один із працівників Державного апарату США подав офіційну скаргу на президент США, яка стосувалася спілкування із закордонним лідером та «обіцянки» Дональда Трампа. За даними низки медіа, скарга стосується розмови, яка відбулася 25 липня, між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, у ході якої він нібито переконував президента України в необхідності почати розслідування щодо сина Джо Байдена. Спікер палати представників США Ненсі Пелосі повідомила, що Палата ініціює офіційне розслідування щодо імпічменту президента США.

Президент США Дональд Трамп 24 вересня повідомив, що погодив публікацію повністю розсекреченої та невідредагованої стенограми його телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським. За його словами, стенограма дзвінка з президентом України покаже, що він не погрожував затримати військову допомогу, якщо не буде відкрито розслідування щодо Джо Байдена та його сина. Глава Білого дому додав, що Державний секретар США Майк Помпео отримав дозвіл від українського уряду на оприлюднення стенограми телефонного дзвінка.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму липневої телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Фото: Офіційне інтернет-представництво президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1420
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду