Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови між Трампом і Зеленським

Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови між Трампом і Зеленським

25 Вересня 2019
1977
25 Вересня 2019
17:24

Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови між Трампом і Зеленським

1977
Білий дім оприлюднив стенограму липневої телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.
Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови між Трампом і Зеленським
Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови між Трампом і Зеленським

Про це йдеться на сайті Білого дому. 

У ході розмови, згідно зі стенограмою, Дональд Трамп згадав Джо Байдена: «Багато говорять про  сина Байдена, що Байден зупинив переслідування, і багато людей хочуть дізнатися все про це, тому все, що ви можете зробити з генеральним прокурором, було б чудово. Байден похвалився, що припинив переслідування, якщо Ви можете подивитися на це ... Це мені здається жахливим».

Президент України, своє чергою, відповів: «Наступний генеральний прокурор буде на 100% моєю людиною, мій кандидат буде затверджений парламентом та почне роботу як новий прокурор у вересні».

Крім того, глава Білого дому просив Володимира Зеленського співпрацювати c генеральним прокурором США Вільямом Барром і адвокатом Руді Джуліані.

Нагадаємо, раніше видання The Washington Post повідомило, що в серпні один із працівників Державного апарату США подав офіційну скаргу на президент США, яка стосувалася спілкування із закордонним лідером та «обіцянки» Дональда Трампа. За даними низки медіа, скарга стосується розмови, яка відбулася 25 липня, між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, у ході якої він нібито переконував президента України в необхідності почати розслідування щодо сина Джо Байдена. Спікер палати представників США Ненсі Пелосі повідомила, що Палата ініціює офіційне розслідування щодо імпічменту президента США.

Президент США Дональд Трамп 24 липня повідомив, що погодив публікацію повністю розсекреченої та невідредагованої стенограми його телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським. За його словами, стенограма дзвінка з президентом України покаже, що він не погрожував затримати військову допомогу, якщо не буде відкрито розслідування щодо Джо Байдена та його сина. Глава Білого дому додав, що Державний секретар США Майк Помпео отримав дозвіл від українського уряду на оприлюднення стенограми телефонного дзвінка.

Фото: Главком

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1977
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду