Суд зобов’язав Білий дім оприлюднити листи щодо України

Суд зобов’язав Білий дім оприлюднити листи щодо України

15 Травня 2020
1782
15 Травня 2020
11:10

Суд зобов’язав Білий дім оприлюднити листи щодо України

1782
Адміністрація президента США відмовилася оприлюднювати документи, бо вони захищені від публічного розголошення «привілеєм виконавчої влади».
Суд зобов’язав Білий дім оприлюднити листи щодо України
Суд зобов’язав Білий дім оприлюднити листи щодо України

Суд у Вашингтоні зобов’язав Білий дім оприлюднити 20 електронних листів, у яких йшлося про рішення президента США Дональда Трампа призупинити військову допомогу Україні.  Відповідний запит з вимогою до адміністрації президента США видала суддя Емі Джексон, передає Law and Crime.  

Це рішення суд прийняв за позовом The New York Times.

У відповідь на рішення суду адміністрація Трампа повідомила, що ці листи підпадають «під привілеї президентських комунікацій». «Особливо, документи цієї категорії – це електронні листи президента, віце-президента або безпосередніх радників президента щодо президентського рішення про обсяг, тривалість та мету затримки військової допомоги Україні», – сказав заступник юриста бюджетного управління Білого дому Хезер Уолш.

Нагадаємо, раніше видання The Washington Post повідомило, що в серпні один із працівників Державного апарату США подав офіційну скаргу на президента США, яка стосувалася спілкування із закордонним лідером та «обіцянки» Дональда Трампа. За даними низки медіа, скарга стосується розмови, яка відбулася 25 липня між Трампом і Зеленським, у ході якої він нібито переконував президента України в необхідності почати розслідування щодо сина Джо Байдена. Спікер палати представників США Ненсі Пелосі повідомила, що Палата ініціює офіційне розслідування щодо імпічменту президента США.

Президент США Дональд Трамп 24 вересня повідомив, що погодив публікацію повністю розсекреченої та невідредагованої стенограми його телефонної розмови із Зеленським. За його словами, стенограма дзвінка з президентом України покаже, що він не погрожував затримати військову допомогу, якщо не буде відкрито розслідування щодо Джо Байдена та його сина. Глава Білого дому додав, що Державний секретар США Майк Помпео отримав дозвіл від українського уряду на оприлюднення стенограми телефонного дзвінка.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму липневої телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Володимир Зеленський 30 вересня наголосив, що українська сторона не оприлюднюватиме свою версію стенограми телефонної розмови президентів. 

Фото: Law and Crime

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1782
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вся правда здесь
1434 дн. тому
http://poiskpravdy.com/doklad-myullera-videoversiya/
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду