В Албанії затримали двох журналістів через поширення паніки

В Албанії затримали двох журналістів через поширення паніки

23 Вересня 2019
1076
23 Вересня 2019
17:32

В Албанії затримали двох журналістів через поширення паніки

1076
В Албанії поліція затримала двох журналістів через публікацію «неправдивої інформації, яка викликала паніку» про ймовірність нових землетрусів. Затримали Аурела Ракіплларі з новинного сайта Syri.net та Даніела Грица з газети Shekulli.
В Албанії затримали двох журналістів через поширення паніки
В Албанії затримали двох журналістів через поширення паніки

Про це повідомляє Balkan Insight.

У Албанії 21 вересня стався найсильнішій за останні 30 років у країні землетрус, унаслідок якого постраждали понад 100 осіб, ще було пошкоджено сотні будинків. Згідно з повідомленням, 22 вересня деякі ЗМІ повідомили про те, що нібито «Грецький сейсмограф сказав триматися подалі від своїх будинків, бо близько 23:30 очікується великий землетрус».

«Тоді цілі сім'ї покинули свої будинки, а велике шосе було заповнене автомобілями, які намагалися втекти зі столиці, Тирани. Паніка тривала близько двох годин, після чого люди почали заспокоюватися», – йдеться в повідомленні.

Опозиційне медіа Syri.net повідомило, що арешт журналіста є «вибірковим і має на меті закрити вільні ЗМІ».

«Новина, яка порадила громадянам залишатися на вулиці через прогноз грецького сейсмографа, використовується як виправдання [прем'єр-міністром Еді] Рамою, щоб закрити найважливіший антиурядовий портал», – переконані в Syri.net.

Останніми днями албанські ЗМІ давали інтерв'ю з грецьким сейсмографом Акісом Целентісом. За його словами, Албанія знаходиться в активній сейсмічній зоні, і ймовірність великих землетрусів залишається високою. Однак деякі ЗМІ вийшли за рамки його слів, передбачивши великий землетрус об 23:00.

Фото: Balkan Insight

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1076
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду