detector.media
23.09.2019 17:32
В Албанії затримали двох журналістів через поширення паніки
В Албанії затримали двох журналістів через поширення паніки
В Албанії поліція затримала двох журналістів через публікацію «неправдивої інформації, яка викликала паніку» про ймовірність нових землетрусів. Затримали Аурела Ракіплларі з новинного сайта Syri.net та Даніела Грица з газети Shekulli.

Про це повідомляє Balkan Insight.

У Албанії 21 вересня стався найсильнішій за останні 30 років у країні землетрус, унаслідок якого постраждали понад 100 осіб, ще було пошкоджено сотні будинків. Згідно з повідомленням, 22 вересня деякі ЗМІ повідомили про те, що нібито «Грецький сейсмограф сказав триматися подалі від своїх будинків, бо близько 23:30 очікується великий землетрус».

«Тоді цілі сім'ї покинули свої будинки, а велике шосе було заповнене автомобілями, які намагалися втекти зі столиці, Тирани. Паніка тривала близько двох годин, після чого люди почали заспокоюватися», – йдеться в повідомленні.

Опозиційне медіа Syri.net повідомило, що арешт журналіста є «вибірковим і має на меті закрити вільні ЗМІ».

«Новина, яка порадила громадянам залишатися на вулиці через прогноз грецького сейсмографа, використовується як виправдання [прем'єр-міністром Еді] Рамою, щоб закрити найважливіший антиурядовий портал», – переконані в Syri.net.

Останніми днями албанські ЗМІ давали інтерв'ю з грецьким сейсмографом Акісом Целентісом. За його словами, Албанія знаходиться в активній сейсмічній зоні, і ймовірність великих землетрусів залишається високою. Однак деякі ЗМІ вийшли за рамки його слів, передбачивши великий землетрус об 23:00.

Фото: Balkan Insight

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY