Я не поспішав би створювати російськомовний канал – Бородянський

Я не поспішав би створювати російськомовний канал – Бородянський

3 Вересня 2019
2147
3 Вересня 2019
18:14

Я не поспішав би створювати російськомовний канал – Бородянський

2147
Міністр культури, молоді та спорту вважає, що доцільність ідеї команди Зеленського про запуск російськомовного каналу треба зважити.
Я не поспішав би створювати російськомовний канал – Бородянський
Я не поспішав би створювати російськомовний канал – Бородянський

Про це він розповів у інтерв’ю LB.ua.

На запитання про ідею створення українського російськомовного телеканалу міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський відповів, що треба дослідити, яка задача стоїть перед державою і чи обов’язково вирішувати її таким шляхом.

«Я би не поспішав, бо нові платформи – це інструмент. І російськомовний канал – це теж лише інструмент. Спочатку ми маємо сформулювати задачу, поставити питання, для чого нам російськомовний канал.

Щоби "повернути уми"? Як ми це будемо міряти? Є задача, є інструменти, є наслідки від їх використання, є ресурс, який необхідно на це витратити. Подивилися, покрутили – окей, цю задачу дійсно можна вирішити російськомовним каналом. Коштувати це буде стільки-то. Або ні, цю задачу можна вирішити по-іншому, і елементи цього рішення нам дадуть якісь побічні ефекти», – сказав він.

Як писав «Детектор медіа», Президент України Володимир Зеленський ще напередодні президентських виборів говорив про необхідність «зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну».

Про створення українського каналу, «який би мовив для всього російськомовного світу», розповів у липні цього року заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Ідея викликала бурхливу реакцію представників медіаспільноти. Детальніше читайте тут, тут і тут.

Нагадаємо, 29 липня 2019 року Володимир Бородянський став  позаштатним радником президента з гуманітарних питань. 29 серпня його призначено міністром культури молоді та спорту. Напередодні свого призначення він дав інтерв'ю «Детектору медіа», в якому розповів про своє бачення гуманітарної політики України. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2147
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Zlata
1615 дн. тому
Я против нового русскоязычного контента в Украине, и так их больше украинских, потому что так уничтожится чудесный украинский язык а с ним и Украина как Украина. Прекрасные фильмы Украины, созданные лишь на украинском языке смотрят же миллионы (посмотрите сами) не только восточных украинцев, но и граждан России и Беларуси,понимают и желают еще больше смотреть, многие уже начали писать на украинском благодарности, пишут что укр фильмы лучше русских и даже турецких, и что так легко усваивают украинский язык. Не надо уничтожаться суть Украины,- украинский язык русским, для русского хватает ресурсов и так, - утвердите Украину как Украину, а не переделывайте ее на Россию.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду