detector.media
03.09.2019 18:14
Я не поспішав би створювати російськомовний канал – Бородянський
Я не поспішав би створювати російськомовний канал – Бородянський
Міністр культури, молоді та спорту вважає, що доцільність ідеї команди Зеленського про запуск російськомовного каналу треба зважити.

Про це він розповів у інтерв’ю LB.ua.

На запитання про ідею створення українського російськомовного телеканалу міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський відповів, що треба дослідити, яка задача стоїть перед державою і чи обов’язково вирішувати її таким шляхом.

«Я би не поспішав, бо нові платформи – це інструмент. І російськомовний канал – це теж лише інструмент. Спочатку ми маємо сформулювати задачу, поставити питання, для чого нам російськомовний канал.

Щоби "повернути уми"? Як ми це будемо міряти? Є задача, є інструменти, є наслідки від їх використання, є ресурс, який необхідно на це витратити. Подивилися, покрутили – окей, цю задачу дійсно можна вирішити російськомовним каналом. Коштувати це буде стільки-то. Або ні, цю задачу можна вирішити по-іншому, і елементи цього рішення нам дадуть якісь побічні ефекти», – сказав він.

Як писав «Детектор медіа», Президент України Володимир Зеленський ще напередодні президентських виборів говорив про необхідність «зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну».

Про створення українського каналу, «який би мовив для всього російськомовного світу», розповів у липні цього року заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Ідея викликала бурхливу реакцію представників медіаспільноти. Детальніше читайте тут, тут і тут.

Нагадаємо, 29 липня 2019 року Володимир Бородянський став  позаштатним радником президента з гуманітарних питань. 29 серпня його призначено міністром культури молоді та спорту. Напередодні свого призначення він дав інтерв'ю «Детектору медіа», в якому розповів про своє бачення гуманітарної політики України. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY