Бородянський: У суспільстві мають бути фахові інституції, які вказуватимуть на маніпуляції

Бородянський: У суспільстві мають бути фахові інституції, які вказуватимуть на маніпуляції

29 Серпня 2019
1750
29 Серпня 2019
17:39

Бородянський: У суспільстві мають бути фахові інституції, які вказуватимуть на маніпуляції

1750
Колишній директор холдингу StarLightMedia, ексгенеральний директор телеканалу СТБ, позаштатний радник Президента України Володимир Бородянський вважає, що поняттю «маніпуляція» варто дати визначення, а в суспільстві мають бути фахові інституції, які вказуватимуть на маніпуляції.
Бородянський: У суспільстві мають бути фахові інституції, які вказуватимуть на маніпуляції
Бородянський: У суспільстві мають бути фахові інституції, які вказуватимуть на маніпуляції

Про це він сказав в інтерв’ю «Детектору медіа».

«У моєму розумінні, держава не повинна оцінювати, маніпулює NewsOne чи ні. Але в суспільстві повинні бути фахові інституції, які говорять, де маніпуляція. І якщо має місце маніпуляція, то неважливо, хто це робить – я або хтось інший: за неї повинна наступати відповідальність», – зазначив Володимир Бородянський.

Він зауважив, що журналісти повинні розуміти свою відповідальність перед суспільством. «Під відповідальністю я не маю на увазі кримінальну. Мова про відповідальність професійної. У суспільстві повинні бути інституції, які професійно використовують етичні дієві механізми, що дозволяють оцінити, журналістика перед нами чи ні», – пояснив пан Бородянський.

Крім того, він зауважив, що держава повинна реагувати на інформаційні маніпуляції, які несуть загрозу національній безпеці.

«Прикриваючись свободою слова, люди маніпулюють нею і використовують із зовсім іншими цілями, для яких вона призначена. Але це тонка грань. Потрібен діалог з журналістами, суспільством. І багато питань в цьому діалозі повинні бути віддані журналістській спільноті. Але ми повинні оцінювати: якщо інформаційні маніпуляції несуть велику загрозу національній безпеці, то ми як держава повинні на них відреагувати. Включаючи всі ці ботоферми. Ми повинні сказати: це заборонено, ось за це є відповідальність – кримінальна, адміністративна, фінансова», – заявив радник президента.

Як писав ДМ, новообраний народний депутат від «Слуги народу» Микита Потураєв повідомив в інтерв’ю «Детектору медіа», що колишній директор холдингу StarLightMedia, ексгенеральний директор телеканалу СТБ, позаштатний радник Президента України Володимир Бородянський може очолити міністерство гуманітарної політики, яке планують створити на базі міністерств культури, молоді та спорту й інформаційної політики.

Новообраний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Ткаченко також заявив, що пан Бородянський є одним із провідних кандидатів на посаду міністра гуманітарної політики.

Нагадаємо, 29 липня Президент України Володимир Зеленський призначив своїм позаштатним радником Володимира Бородянського, колишнього директора холдингу StarLightMedia і ексгенерального директора телеканалу СТБ.

Команда президента планує ліквідувати Міністерство інформаційної політики, а також об'єднати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з Державним комітетом телебачення і радіомовлення.

Тоді ще генеральний директор «1+1», зараз нардеп Олександр Ткаченко сказав, що «Слуга народу» допускає обʼєднання Міністерства культури, Міністерства інформаційної політики та Міністерства молоді та спорту в одне відомство. Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко уточнив, що на базі міністерств культури, молоді та спорту, інформаційної політики в новому Кабінеті міністрів може бути створено одне Міністерство з гуманітарної політики.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1750
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду