Телебачення було основним джерелом інформації для 72% виборців - дослідження

Телебачення було основним джерелом інформації для 72% виборців - дослідження

28 Серпня 2019
2386
28 Серпня 2019
20:25

Телебачення було основним джерелом інформації для 72% виборців - дослідження

2386
У наймолодшій групі опитуваних - 18–29 років - основну роль відігравали інтернет-сайти.
Телебачення було основним джерелом інформації для 72% виборців - дослідження
Телебачення було основним джерелом інформації для 72% виборців - дослідження

Про це свідчать результати дослідження громадської думки, яке було проведене в серпні 2019 року Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології.

Так, телебачення було основним інформаційним джерелом під час виборчої кампанії для 89% виборців старше 60 років, 82% – у групі 45–60 років, 62% – у групі 30–44 роки.

Для виборців 18–29 років основну роль відігравали інтернет-сайти (60%), хоча й частка телебачення була значною – 52%, ще 46% – соціальні мережі.

Зазначається, що серед партій-переможців виборів найбільше користуються соціальними мережами виборці партій «Слуга народу», «Голос», «Європейська солідарність» та значно менше – виборці «Батьківщини» та «Опозиційної платформи – За життя».

Дослідження громадської думки також виявило, що серіал «Слуга народу» ще до початку виборчої кампанії дивилися 50% українців. Найбільше дивилися цей серіал виборці Володимира Зеленського (64%), найменше – виборці Юрія Бойка (35%). Виступи «95-го кварталу» дивилися 85% опитуваних.

Загальнонаціональне дослідження громадської думки населення України було проведене Фондом «Демократичні  ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 8 по 20 серпня 2019 року.  Опитування проводилося в 103 населених пунктах  у всіх областях України, окрім Автономної Республіки Крим. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюється Україною.  Усього було опитано  2040 респондентів, які за своїми характеристиками представляють доросле населення України (старше 18 років). Статистична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Раніше у Нацраді розповіли, який з каналів став «еталоном дотримання стандартів» під час виборчої кампанії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2386
Читайте також
02.05.2019 12:10
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
2 962
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
выборы = обман и зомбирование
1674 дн. тому
Выборы в том виде как они организованы сейчас — это обман, основанный на зомбировании населения через СМИ. За счёт обильной рекламы на выборах побеждают не лучшие, а наиболее разрекламированные, распиаренные. Побеждают денежные мешки, каждый раз обманывая народ. Современная демократия — это просто фикция, она существует только на словах. Это ширма для прикрытия власти одних и тех же закулисных манипуляторов. Выборы - шоу политтехнологов, нанятых олигархатом. Чтобы властные полномочия получили действительно наиболее достойные представители народа, выборы должны проводиться по совершенно другим правилам. Нужна МЕРИТОКРАТИЯ - власть достойных. Каждый должен заниматься тем делом, которое умеет делать лучше других. Страной должны управлять квалифицированные профессионалы. Боингом не может управлять таксист. Свадебный фотограф не сможет провести сложную хирургическую операцию. Парикмахер не может знать право так же хорошо, как юрист... На предварительном этапе, ещё до голосования, нужно отсеивать тех, кто не имеет достаточного уровня образования, знаний, опыта работы на управленческих должностях. Если для получения любой профессии нужно учиться несколько лет, то почему считается что законодателем может быть кто угодно? Кандидаты в депутаты должны сначала сдавать квалификационные экзамены, которые покажут, насколько пригодны будущие депутаты к законодательной деятельности. Иначе качество управления страной приносится в жертву чисто формальной, имитационной демократии. Нам демонстрируют внушительные бутафорские "шашечки" на конструкции, которая уже много лет не в состоянии выехать из болота и деградации.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду