Заступник глави ОПУ повідомив про плани провести пресконференцію до 100 днів роботи Зеленського

Заступник глави ОПУ повідомив про плани провести пресконференцію до 100 днів роботи Зеленського

9 Серпня 2019
2895
9 Серпня 2019
13:10

Заступник глави ОПУ повідомив про плани провести пресконференцію до 100 днів роботи Зеленського

2895
Заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив про плани провести пресконференцію з нагоди 100 днів роботи Володимира Зеленського на посаді президента.
Заступник глави ОПУ повідомив про плани провести пресконференцію до 100 днів роботи Зеленського
Заступник глави ОПУ повідомив про плани провести пресконференцію до 100 днів роботи Зеленського

Про це він сказав в інтерв’ю Liga.net.

На питання, чи варто чекати від президента повномасштабну пресконференцію з журналістами з нагоди 100 днів при владі, Кирило Тимошенко відповів: «Так». Він уточнив, що її проведуть у цьому році.

«Інше питання – у якому форматі це буде. У будь-якому випадку там будуть журналісти», – додав заступник голови ОПУ.

Крім того, він прокоментував заяву глави ОПУ Андрія Богдана про те, що владі не потрібні журналісти для спілкування з суспільством: «Ми не говоримо, що ЗМІ взагалі не потрібні. ЗМІ вправі брати президентські відео, пости і заяви, або не брати. Але джерелом цього виходять не інтерв'ю чи пресконференції зі ЗМІ, а сам президент. У нас є Facebook і Telegram – це одна аудиторія. Є друга – це телевізор. Вона основна в нашій країні, хто б що не говорив. Ми робимо різні відео, де президент відповідає на питання. Багато журналістів-розслідувачів скажуть, що там немає якихось питань, які вони б хотіли задати. Але вони можуть їх задати при будь-якому преспідході».

За словами пана Тимошенка, у команді президента вважають, що «підняли на новий рівень пряму комунікацію з суспільством».

«Пам'ятайте, [Юлія] Мендель (прессекретарка президента, – ДМ) давала по два брифінги в день. Пройшов якийсь час, і ми зробили соціологічний вимір. Люди не хочуть слухати доповідачів. Люди хочуть чути президента, а не як раніше: 3-4 телеканалу сидять за красивим столом. Люди хочуть слухати комплексні відповіді дуже простою мовою», – додав він.

Як писав ДМ, 3 серпня Андрій Богдан заявив, що «виборча кампанія довела: ми спілкуємося із суспільством без посередників, без журналістів».

Нагадаємо, 1 серпня агентство «Інтерфакс-Україна» повідомило, що глава Офісу президента України (ОПУ) Андрій Богдан нібито написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням. При цьому в розпорядженні журналістки «НВ» Крістіни Бердинських з’явилася начебто заява Андрія Богдана. Водночас телеканал «Наш.Максі-ТВ» повідомив, що замглави Офісу президента Руслан Рябошапка спростував інформацію про відставку Богдана.

Наступного дня, 2 серпня, коли з'ясувалося, що насправді ніякої відставки не буде й це був просто «жарт» посадових осіб ОПУ, журналістка «НВ» Крістіна Бердинських повідомила, що фотографію нібито заяви Богдана про відставку отримала від офіційної особи в ОПУ. Вона також сказала: «Із ситуацією з Богданом, його відставкою або не відставкою, очевидно, що немає нічого хорошого. Це прикол і стьоб над традиційними медіа, а також введення в оману виборців. Демонстрація їм, що не вірте нікому, тільки нашому телеграму та інстаграму. Постправда в чистому її прояві».

2 серпня інформагентство «Інтерфакс-Україна» повідомило, що новина про нібито відставку Богдана «анулюється». Генеральний директор інформагентства Олександр Мартиненко відмовився коментувати «Детектору медіа» ситуацію з публікацією цієї новини. На запитання про кількість джерел, у яких перевірили інформацію про відставку глави ОПУ, він заявив: «Це наша внутрішня редакційна справа».

Видання «Дзеркало тижня. Україна» написало, що інформацію про відставку Андрія Богдана «як інсайд поширив заступник голови ОП Кирило Тимошенко». Останній заперечив «Детектору медіа», що він був джерелом інформації про нібито відставку Андрія Богдана. Головна редакторка тижневика «Дзеркало тижня. Україна» Юлія Мостова розповіла, що її видання назвало ім’я джерела інформації, оскільки вважає його «джерелом маніпуляції, а не джерелом інформації».

Президент України Володимир Зеленський 2 серпня повідомив, що Андрій Богдан дійсно написав заяву про звільнення. Він пояснив, що з командою про це «домовилися з самого початку». Це свідчить про те, що такі заяви були написані без дати від усіх членів команди Зеленського ще на початку створення Офісу президента України. На думку журналістів, яких використали для поширення заяви Богдана, вкидання у ЗМІ працівником ОПУ інформації про нібито заяву про відставку Богдана саме 1 серпня було свідомою провокацією та дезінформацією. 

3 серпня журналісти спитали у Зеленського, чи вважає він, що вкид про відставку Богдана підриває довіру до ЗМІ. Президент відповів, що він «нічого не підривав».

Андрій Богдан про свою «відставку» заявив, що це його «крок по відношенню до президента та суспільства, а не до журналістів». 

9 серпня заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко повідомив, що Президент України Володимир Зеленський і посадовці Офісу президента 2 серпня збирали нараду після того, як 1 серпня в ЗМІ поширили заяву глави ОПУ Андрія Богдана про нібито відставку.

Фото: Liga.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2895
Читайте також
08.08.2019 16:00
Юрій Залізняк
для «Детектора медіа»
3 183
05.08.2019 11:33
Валерий Калныш, НВ
766
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду