detector.media
08.08.2019 15:26
Оголошено конкурс на посаду Уповноваженого із захисту державної мови
Оголошено конкурс на посаду Уповноваженого із захисту державної мови
Конкурс з добору кандидата на посаду Уповноваженого із захисту державної мови відбудеться 4 вересня 2019 року об 11:00. Заявки приймаються до 30 серпня (включно).

Про це 8 серпня повідомляється на сайті омбудсмена України з прав людини.

«З метою забезпечення відкритості та неупередженості при визначенні такої кандидатури в Секретаріаті Уповноваженого відкрито конкурс для подання заяв від претендентів на вказану посаду для подальшого відбору та внесення пропозиції до Кабінету Міністрів України», – йдеться в повідомленні.

Заяви та інші документи для участі в конкурсі необхідно надіслати рекомендованим листом (з повідомленням про вручення) або подати до Секретаріату Уповноваженого (вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008) з позначенням на конверті «На конкурс з добору кандидата на посаду Уповноваженого із захисту державної мови». Документи, подані в інший спосіб (електронною поштою тощо) не приймаються.

Документи приймаються до 30 серпня 2019 року до 00:00.

Конкурс відбудеться 4 вересня 2019 року об 11:00, кабінет 403, вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008.

За додатковою інформацією звертатися за тел. (044)253-79-72 або e-mail: Hnapovskiy@ombudsman.gov.ua (Гнаповський Андрій Олександрович).

Нагадаємо, 16 липня в Україні набув чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Згідно з документом, єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська мова, її статус як єдиної державної мови зумовлений державотворчим самовизначенням української нації. Цей закон також регулює функціонування і застосування української мови як державної у сферах суспільного життя по всій території України.

Законом також визначаються особливості застосування державної мови у сфері культури, телебачення і радіомовлення, друкованих ЗМІ, у сфері обслуговування споживачів та інших галузях. Зокрема, за 30 місяців всеукраїнські друковані ЗМІ, а через п’ять років і місцева преса повинна мати українську версію. При цьому закон дозволяє випускати версії й іншими мовами. Однак видання, що виходять мовами ЄС і кримськотатарською, можуть не мати української версії.

Фото: Волинські новини

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY