detector.media
05.08.2019 10:25
На Чорноморську ТРК скоїли кібератаку, вона призупинила роботу
На Чорноморську ТРК скоїли кібератаку, вона призупинила роботу
На ефірний сервер Чорноморської телерадіокомпанії 3 серпня скоїли кібератаку, що призвело до серйозного збою роботи. Ефір може бути недоступний до 8 серпня.

Про це повідомляється на сайті Чорноморської ТРК.

«Очевидно, атака мала певний підготовчий період, оскільки одномоментно були виведені з ладу всі ключові елементи управління ефіром, також як і всі резервні копії та запасні інструменти. Це призвело до серйозного збою роботи, і тепер ефір може бути недоступний до 8 серпня», – йдеться в повідомленні.

Команда ТРК працює над відновленням працездатності обладнання.

«Ми пов'язуємо атаку з професійною діяльністю телерадіокомпанії, у тому числі висвітленням теми російсько-української війни, і вибудовуванням моста через створену російською пропагандою ментальну прірву між громадянами України – жителями Криму, Донбасу і вільної частини країни», – наголосив президент Чорноморської ТРК Євген Каленський.

«Чорноморська телерадіокомпанія» мовить на супутнику, а також 17 серпня 2017 року розпочала тестове цифрове ефірне мовлення на Крим із Чонгара. Компанія також володіє телевізійним та радійними частотами (радіо «Ассоль») в Криму, але після окупації Криму змушена була припинити мовлення, а її кримські частоти зайняті російськими мовниками.

У 2017 році стало відомо, що в ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» змінилася структура власності. Відповідні зміни до її ліцензії внесла 17 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Кінцевим бенефіціарним власником «Чорноморської ТРК» залишається Андрій Сенченко – народний депутат у 2006-2014 роках від БЮТ і «Батьківщини», а нині голова правління ГО «Всеукраїнський рух «“Сила права”».

Фото: Чорноморська ТРК

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY