detector.media
02.08.2019 20:55
У США лобістська компанія відзвітувала про роботу на Зеленського; у президента раніше казали, що не наймали лобістів
У США лобістська компанія відзвітувала про роботу на Зеленського; у президента раніше казали, що не наймали лобістів
Signal Group Consulting, LLC опублікувала звіт про роботу на користь Володимира Зеленського у Вашингтоні між 3 квітня і 21 травня 2019 року.

При цьому у квітні на Facebook-сторінці команди тоді ще кандидата в президенти Володимира Зеленського заявлялось про відсутність контракту з Signal Group. Про це повідомляє «Голос Америки».

Видання виявило, що контракт існував, а послуги надавалися між першим та другим туром виборів президента України у 2019 році. Кконсалтингова компанія отримала за це $60 тис. (понад 1,5 млн грн) гонорару та $9 тис. 371,80 (понад 238 тис. грн) відшкодування витрат. Такі дані містяться в документах, поданих до Міністерства юстиції США.

Угоду підписали 3 квітня 2019 року, сторонами в ній вказані Signal Group Consulting, LLC та «Володимир Зеленський – Слуга Народу, за посередництва Маркуса Коена». Адреса Коена в угоді: Київ, Велика Васильківська, 72 Торговельний центр «Олімпійський», 2 поверх.Метою контракту було підняти «імідж» Володимира Зеленського. Контракт був офіційно закритий 21 травня 2019-го.

Виконавчий віце-президент компанії Signal Group Consulting Джон Проктер прокоментував «Голосу Америки», що компанія завершила роботу на Зеленського і вже відзвітувала перед Мін'юстом США. Додаткової інформації «фірма не має», сказав він.

Діяльність Signal Group Consulting на користь Зеленського включала, згідно угоди, організацію програми громадських зв’язків та зв’язків з урядом, представлення іноземного клієнта американським медіа, організацію медіа інтерв’ю, зустрічей з представниками мозкових центрів та експертами, надання стратегічних консультацій стосовно медіа США та урядових відносин.

За даними джерел «Радіо Свобода» в передвиборчому штабі Зеленського, компанія Signal Group організовувала зустрічі в США для голови штабу і тодішнього лідера партії «Слуга народу» Івана Баканова та економічного радника Олега Дубини. Підтвердження чи спростування цієї інформації наразі немає.

У звіті Signal Group йдеться, що з 3 квітня лобісти контактували з офісами конгресменів, сенаторів, Держдепартаментом, мозковими центрами тощо. Предметом листів та дзвінків були домовленості про зустрічі. З деякими, як конкресвумен Марсі Каптур, контактували багато разів, зокрема, для надання «додаткової інформації про візит Зеленського і представників його партії».

Як проаналізував «Голос Америки», українська делегація ймовірно прибула у Вашингтон 16 квітня або днем раніше. Signal Group повідомляє про проведені зустрічі: Інститут Катона, Державний Департамент, CSIS, Центр Карнегі, офіс когресмена Брендона Бойла, колишній сенатор Норм Колман, Рада з національної безпеки. 17 квітня було проведено «зустріч/екскурсію» у Білому Домі. Також Signal Group контактувала з CNN та Washington Post, але повідомлень про інтерв’ю немає.

У звіті про роботу американської кампанії на Зеленського повідомляється, що 16 квітня відбулась вечеря в одному з ресторанів Вашингтона. На неї витратили $1912 (48560 грн), також витрались на таксі та лімузин. Усього візит української делегації до Вашингтону тривав два дні.

18 квітня 2019 року Команда Зеленського у Facebook написала: «Команда Володимира Зеленського не залучала ніяких лобістських компаній або агентств для організації візиту нашого представника в США. У нас немає контракту з компанією "Сигнал Груп". [...] Саме ця позиція відрізняє нас від представників "старих" політичних еліт».

«Голос Америки» звернувся до Офісу президента України з проханням уточнити свою заяву, що команда Зеленського не співпрацювала з Signal Group, але в ОПУ відмовились коментувати.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY