Адвокат Маркус Коен сказав, що сам замовив і оплатив послуги лобістів для підвищення іміджу Зеленського

Адвокат Маркус Коен сказав, що сам замовив і оплатив послуги лобістів для підвищення іміджу Зеленського

9 Серпня 2019
2624
9 Серпня 2019
10:34

Адвокат Маркус Коен сказав, що сам замовив і оплатив послуги лобістів для підвищення іміджу Зеленського

2624
Американський адвокат Маркус Коен сказав, що «з власної волі» замовив і самостійно оплатив послуги лобістів компанії Signal Group Consulting LLC для підвищення іміджу Володимира Зеленського в США.
Адвокат Маркус Коен сказав, що сам замовив і оплатив послуги лобістів для підвищення іміджу Зеленського
Адвокат Маркус Коен сказав, що сам замовив і оплатив послуги лобістів для підвищення іміджу Зеленського

Про це він повідомив 7 серпня в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Маркус Коен пояснив, що зробив це з «власної ініціативи» після короткої особистої зустрічі з Володимиром Зеленським у Києві під час президентської кампанії. Він підкреслив, що в ході зустрічі не порушував питання лобістської кампанії і більше зустрічей з паном Зеленським не мав.

У коментарі «Радіо Свобода» президент України не заперечив факт зустрічі з американським адвокатом, однак заявив, що не пам’ятає саме тієї, про яку говорив Маркус Коен.  

Володимир Зеленський також зауважив, що не вимагав у Маркуса Коена чи інших лобіювати його інтереси: «Я нікого нічого не просив, ніхто мені нічого не пропонував, я нікому не платив, я ні від кого нічого не брав. Я власний лобіст».

Американський адвокат розповів, що вперше почув про пана Зеленського і познайомився з головою його передвиборчої кампанії Іваном Бакановим через знайомого, ім’я якого не назвав. Крім того, він додав, що дивився серіал «Слугу народу» на сервісі Netflix. Маркус Коен також сказав, що згодом зблизився з паном Бакановим, який нині виконує обов’язки голови СБУ. Іван Баканов відмовився коментувати цю заяву.

Працівники Signal Group Consulting LLC, з якими вдалося поспілкуватися «Радіо Свобода», підтвердили, що Маркус Коен і Іван Баканов разом перебували у Вашингтоні навесні 2019 року. Разом із ними туди їздив і економічний радник Олег Дубина, голова правління «Нафтогазу України» у 2007–2010 роках.

Нагадаємо, лобістська компанія Signal Group Consulting, LLC опублікувала в липні звіт про роботу на користь Володимира Зеленського у Вашингтоні. Угоду начебто підписали 3 квітня 2019 року, сторонами в ній вказані Signal Group Consulting, LLC та «Володимир Зеленський – Слуга Народу, за посередництва Маркуса Коена». 

До цього 18 квітня 2019 року «Команда Зеленського» у Facebook написала: «Команда Володимира Зеленського не залучала ніяких лобістських компаній або агентств для організації візиту нашого представника в США. У нас немає контракту з компанією "Сигнал Груп". [...] Саме ця позиція відрізняє нас від представників "старих" політичних еліт». 

3 серпня президент Зеленський у розмові з журналістами відхрестився від Signal Group, сказавши, що «ніколи не зустрічався з жодним лобістом чи посередником» і що йому це не потрібно.

Лобістська компанія Signal Group Consulting, LLC відзвітувала Мін'юсту США, що працювала над покращенням «іміджу» Володимира Зеленського за гонорар у 60 тис. доларів. Офіс президента України заперечує зв'язок голови держави із лобістами.

Фото: Радіо Свобода 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2624
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Василь
1721 дн. тому
ого...в штатах з"явились адвокати,які за СВОЇ гроші просувають ідеї клієнта? сцуко...ржуНємагу))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду