Фірташа екстрадують з Австрії до США не раніше зими – суд

Фірташа екстрадують з Австрії до США не раніше зими – суд

17 Липня 2019
2552
17 Липня 2019
10:22

Фірташа екстрадують з Австрії до США не раніше зими – суд

2552
У Земельному суді Відня з кримінальних справ повідомили, що екстрадиція українського олігарха та співвласника медіагрупи «Інтер» Дмитра Фірташа до США відбудеться не раніше зими через те, що він звернувся з клопотанням про відновлення судового розгляду справи.
Фірташа екстрадують з Австрії до США не раніше зими – суд
Фірташа екстрадують з Австрії до США не раніше зими – суд

Про це повідомляє «Голос Америки».

«Станом на зараз немає дати екстрадиції. Обвинувачений звернувся про відновлення справи і подав безліч документів. За австрійським процесуальним кодексом, можна надавати дозвіл на повторне відкриття справи, що й було зроблено. Зважаючи на масив інформації й нових доказів, які додали до справи, буде потрібен деякий час для оцінки запиту на повторне відкриття. Втім рішення суду знову може бути предметом оскарження. Тому навіть після того, як судді приймуть рішення в повторно відкритій справі, я не думаю, що її буде завершено», — сказала речниця суду Крістіна Зальцборн.

На її думку, розгляд справи «затягнеться довше осені». Водночас вона уточнила, що все залежить від часу процедури повторного відкриття справи.

Як писав «Детектор медіа», Верховний суд Австрії 25 червня відхилив скаргуукраїнського олігарха та співвласника медіагрупи «Інтер» Дмитра Фірташа на рішення апеляційного суду про екстрадицію до США. Остаточне рішення про видачу бізнесмена має прийняти федеральний міністр юстиції Австрії.

16 липня стало відомо, що Міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер дозволив екстрадицію Дмитра Фірташа до США.

Нагадаємо, Генеральною прокуратурою України спільно з Національною поліцією України викрито незаконну схему, спрямовану на розкрадання коштів та ухилення від сплати податків протягом 2015-2017 років низкою підприємств бізнесмена та власника каналу «Інтер» Дмитром Фірташем. Наразі проводяться обшуки в офісних приміщеннях та вдома у причетних до злочину. Після цього бізнес-група Фірташа заяавила, що планує захищатись від звинувачень ГПУ в суді.

Зазначимо, у червні 2017 року голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що його відомство веде розслідуваннящодо одного з власників групи каналі «Інтер» Фірташа, власника групи «1+1 медіа» та власника «Медіа групи Україна» (канал «Україна») Ріната Ахметова.

28 лютого 2019 року стало відомо, що генеральний прокурор Австрії оскаржив ухвалене в лютому 2017 року рішення Вищого земельного суду Відня (OLG) про екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа до США.

Фото: Reuters

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2552
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду