Двоє полтавських журналістів потрапили в ДТП, є загибла і поранені

Двоє полтавських журналістів потрапили в ДТП, є загибла і поранені

15 Липня 2019
4115

Двоє полтавських журналістів потрапили в ДТП, є загибла і поранені

4115
У Полтавській області 13 липня сталася дорожньо-транспортна подія за участі шефредактора місцевого видання «Зміст» Олексія Сердюкова та журналістки Олени Пашетних (Кузіної). Унаслідок аварії одна жінка загинула та чотири особи постраждали.
Двоє полтавських журналістів потрапили в ДТП, є загибла і поранені
Двоє полтавських журналістів потрапили в ДТП, є загибла і поранені

Поліція Полтавської області відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

«13 липня близько 18:00 на автодорозі "Полтава-Диканька", між с. Бричківка та с. Сорочин Яр сталося зіткнення легкових автомобілів "Тойота Корола" та "ВАЗ-21099". У "Тойоті" перебувало дві особи (чоловік 1988 р.н. та жінка 1986 р.н.), а в автомобілі "ВАЗ" – три (чоловік 1978 р.н., жінка 1980 р.н. та 12-тирічна дівчинка). Усіх п’ятьох доставили до лікарні із травмами різного ступеню тяжкості. На жаль, через кілька годин в реанімації померла пасажирка "ВАЗа". Її малолітня донька наразі в тяжкому стані в реанімації. Також у тяжкому стані водій "ВАЗ -21099". Отримали тілесні ушкодження й двоє осіб з "Тойоти"», – йдеться в повідомленні поліції.

За попередньою інформацією правоохоронців, ДТП сталася внаслідок виїзду "Тойоти" на зустрічну смугу. Олексія Сердюкова, своєю чергою, визнав, що аварію спричинило його авто.

«За кермом автомобіля був я, Олена (Кузіна) сиділа ззаду. Я пішов на обгін і під час обгону в мене провалилася передача і я не зміг закінчити обгін. Справа був автомобіль, я спробував з'їхати на узбіччя, але було пізно. Це все не знімає з мене відповідальність», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, у нього перелом тазу, а Олена Кузіна – у тяжкому стані.

Олексій Сердюков – приватний підприємець, засновник групи проєктів «Зміст» (місцеве інтернет-видання, креативна агенція, аналітичний центр, кав’ярня та книжковий магазин), а останнім часом займався передвиборчою кампанією кандидата в народні депутати від партії «Слуга народу» Дмитра Нальотова, про це пише видання «Полтавщина». Олена Пашетних (Кузіна), ексжурналістка «Громадського» та «Полтавського телебачення», яка також вела відеопроєкти для «Трибуни» та «Зміста».  

Зазначимо, що деякі ЗМІ назвали Олексія Сердюкова «главою осередку "Слуги народу" в Полтаві». Натомість у партії цю інформацію заперечують.

«Офіційно: Олексій Сердюков, щодо якого з'явилась інформація в ЗМІ про ДТП на Полтавщині, не є очільником осередку партії "Слуга Народу" у Полтаві, також він не є членом партії», – наголошується в повідомленні партії в Telegram.

Крім того, видання «Зміст» повідомляє, що підтримати журналістку Олену Кузіну можна, перерахувавши кошти на карту Приватбанку її подруги Ксенії Малік: 4149 4390 0074 3132 (призначення платежу «для Олени»).

Перерахувати кошти на лікування 12-річної дівчинки Соні Похиленко можна на карту 4149 4996 4063 8225 (Похиленко Л. Н.).

Нагадаємо, 8 березня у селі Струмівка водій легковика збив двох пішоходів, один із них - журналіст Юрій Яцюк - загинув на місці. Як пишуть місцеві ЗМІ, він повертався з похорону журналіста Романа Флішаровського, який помер 7 березня.

Фото: поліція Полтавської області

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4115
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду