Суд оголосив вирок шефредактору видання «Зміст», його визнали винним у смертельній ДТП (ДОПОВНЕНО)

Суд оголосив вирок шефредактору видання «Зміст», його визнали винним у смертельній ДТП (ДОПОВНЕНО)

6 Серпня 2020
4569

Суд оголосив вирок шефредактору видання «Зміст», його визнали винним у смертельній ДТП (ДОПОВНЕНО)

4569
Олексій Сердюков одразу визнав, що аварію спричинило його авто.
Суд оголосив вирок шефредактору видання «Зміст», його визнали винним у смертельній ДТП (ДОПОВНЕНО)
Суд оголосив вирок шефредактору видання «Зміст», його визнали винним у смертельній ДТП (ДОПОВНЕНО)

Полтавський районний суд Полтавської області 6 серпня 2020 року оголосив вирок шефредактору місцевого видання «Зміст» Олексію Сердюкову в справі про аварію, унаслідок якої одна жінка загинула та чотири особи постраждали. Його засудили до 3 років 6 місяців позбавлення волі та на рік позбавили права керувати авто. Про це повідомив суд.

Олексія Сердюкова визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

Крім того, з нього на користь держави стягнуть 25,6 тисяч гривень, витрати на проведення експертиз.

Цей вирок ще не набрав чинності, його можна оскаржити протягом 30 днів. Раніше Олексій Сердюков казав, що не оскаржуватиме вирок. 

Його адвокат Олег Губа повідомив, що наразі вони вивчають рішення суду, передає «Полтавщина». Він також підкреслив, що потерпіла сторона — родина Похиленків — просила суд не застосовувати покарання у вигляді позбавлення волі й не заявляла цивільних позовів щодо виплати матеріальної компенсації.

ДОПОВНЕНО: Олена Пашетних (Кузіна) розповіла «Детектору медіа», що була присутня на судовому засіданні разом з іншими потерпілими – родиною Похиленків.

Вони засвідчили, що після аварії отримали від пана Сердюкова матеріальну допомогу. Також потерпілі сказали, що не мають до нього претензій та просили не засуджувати його до позбавлення волі. Проте суд не врахував їх позицію.

Пані Пашетних не знає, чи планує Олексій Сердюков подавати апеляційну скаргу на вирок. «Зі свого боку, я б йому рекомендувала подавати апеляцію. Можливо, Апеляційний суд врахує позицію потерпілих і дасть йому інше покарання», – додала вона.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Олексія Сердюкова.

Нагадаємо, у Полтавській області 13 липня 2019 роу сталася дорожньо-транспортна подія за участі шефредактора місцевого видання «Зміст» Олексія Сердюкова та журналістки Олени Пашетних (Кузіної). Унаслідок аварії одна жінка загинула та чотири особи постраждали. Поліція Полтавської області відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Олексія Сердюков тоді визнав, що аварію спричинило його авто.

Олексій Сердюков – приватний підприємець, засновник групи проєктів «Зміст» (місцеве інтернет-видання, креативна агенція, аналітичний центр, кав’ярня та книжковий магазин).

Фото: Олексій Сердюков / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4569
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду