МінТОТ презентувало посібник для журналістів та політиків із термінами щодо конфлікту на Донбасі

МінТОТ презентувало посібник для журналістів та політиків із термінами щодо конфлікту на Донбасі

9 Липня 2019
1760

МінТОТ презентувало посібник для журналістів та політиків із термінами щодо конфлікту на Донбасі

1760
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) 8 липня презентувало посібник «АБВ… Збройний конфлікт в термінах (путівник для України)», створений для журналістів, громадських діячів, державних службовців та політиків.
МінТОТ презентувало посібник для журналістів та політиків із термінами щодо конфлікту на Донбасі
МінТОТ презентувало посібник для журналістів та політиків із термінами щодо конфлікту на Донбасі

Про це повідомляється на сайті відомства.

«Автори посібника орієнтувалися на міжнародне гуманітарне право, яке ґрунтується на повазі до людини. Посібник містить роз’яснення термінологічної бази міжнародного гуманітарного права, але також до нього включено й нову термінологію щодо збройного конфлікту й російської військової агресії. Важливо зазначити, що викладена в посібнику термінологія опирається на українське законодавство, сформоване вже після 2014-го року, та Міжнародне гуманітарне право», – розповів міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

Зазначається, що в презентації посібника взяли участь представники українських медіа, які закликали організувати інформаційну кампанію та навчальний процес щодо популяризації посібника як для ЗМІ та медіа, так і для політиків і представників усіх гілок влади.

Посібник можна завантажити за посиланням.

Посібник розробили за ініціативи МінТОТ, його створено авторським колективом у складі:

  • Діани Дуцик, член Науково-консультативної ради Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ), виконавчий директор Українського інституту медіа та комунікації;
  • Вадима Черниша, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України;
  • Вікторії Вороніної, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України;
  • Норберта Рюче, радник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України;
  • Ігоря Мороза, радник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України з питань міжнародного гуманітарного права;
  • Ірини Калупахи, начальник Управління з питань ВПО та з питань внутрішньо переміщених осіб та гуманітарного співробітництва МТОТ
  • Олесі Паперняк, Відділ правового забезпечення МТОТ.

Рецензентами виступили Ольга Захарова, незалежний медіаексперт, член експертної ради Української телевізійної академії, та Наталя Сорокіна, посольство Швейцарії в Україні.

Нагадаємо, 21 квітня тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що його команда хоче запросити журналістів і блогерів, та презентувати їм план «інформаційної війни» щодо повернення Донбасу.

Фото: пресслужба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1760
Читайте також
16.08.2018 14:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 295
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду