За період воєнного стану акредитацію в ООС отримали понад 170 журналістів

За період воєнного стану акредитацію в ООС отримали понад 170 журналістів

28 Грудня 2018
2128

За період воєнного стану акредитацію в ООС отримали понад 170 журналістів

2128
З 26 листопада по 26 грудня 2018 року прес-центр ООС видав акредитацію понад 170 представникам ЗМІ, з яких 40 – іноземні. У Міністерстві оборони зазначають, що під час дії воєнного стану умови акредитації не змінювалися
За період воєнного стану акредитацію в ООС отримали понад 170 журналістів
За період воєнного стану акредитацію в ООС отримали понад 170 журналістів

За словами речника Міністерства оборони України Олексія Чорнобая, під час дії воєнного стану та після його закінчення не було жодних обмежень у видачі акредитацій для жуналістів для роботи в ООС.

«Коли розпочався воєнний стан, ми сприяли тому, щоб журналісти максимально швидко отримали акредитацію. У зв’язку із російською агресією в Керченській протоці до нас прибула велика кількість закордонних ЗМІ. Зокрема, у Маріуполь. І тут ми максимально сприяли і робити усе можливе, щоб вони працювали та могли отримати фахові коментарі. Перевірка, акредитація здійснювалися у такому ж режимі, які і раніше. Але це робилося максимально швидко, щоб показати міжнародній спільноті те, що відбувається в країні», – сказав він у коментарі «Детектору медіа».

За словами пана Чорнобая, наразі процес отримання акредитації для роботи в ООС залишається таким самим, як і до введення воєнного стану. 

Начальник прес-центру ООС Віталій Саранцев у коментарі «Детектору медіа» також зазначив, що під час дії воєнного стану не було обмежень щодо отримання акредитацій. За його словами, загалом за цей період були видані акредитації 171 журналісту. 131 акредитацію отримали журналісти з Україні, ще 40 – представники закордонних ЗМІ.

«Ніяких обмежень щодо роботи в період воєнного стану не було. Ні на час воєнного стану, ні зараз, коли його дія завершилася. Наразі усе працює у звичному режимі. Воєнний стан не сильно вплинув на кількість виданих акредитацій, хоча певний інтерес підвищився. Особливо на азовському напрямку», – сказав він.

Нагадаємо, що з початку 2018 року акредитацію для роботи в зоні ООС журналістам надає не Служба безпеки України, як це було раніше, а прес-центр ООС, що підпорядковується Міністерству оборони України. Такі зміни передбачені законом «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях», який 21 лютого підписав Президент України Петро Порошенко.

Про роботу іноземних журналістів у анексованому Криму «Детектор медіа» повідомить згодом, коли отримає коментарі від Державної прикордонної служби України. 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2128
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду