Туреччина звинуватила Washington Post в пропаганді ідей тероризму

Туреччина звинуватила Washington Post в пропаганді ідей тероризму

4 Липня 2019
1315

Туреччина звинуватила Washington Post в пропаганді ідей тероризму

1315
Міністерство закордонних справ Туреччини звинуватило американське видання Washington Post у поширенні та пропаганді ідей тероризму через публікацію статті одного з лідерів Робітничої партії Курдистану (РПК), яка визнана терористичною організацією.
Туреччина звинуватила Washington Post в пропаганді ідей тероризму
Туреччина звинуватила Washington Post в пропаганді ідей тероризму

Про це повідомляється на сайті відомства.  

«Один з керівників РПК, яка жорстоко вбила десятки тисяч невинних людей і офіційно визнана  терористичною організацією в багатьох країнах, включаючи США, відкрито зайнявся пропагандою тероризму, використовуючи Washington Post. Завдяки згаданій публікації одне з основних зобов'язань, прийнятих міжнародним співтовариством, а саме: принцип запобігання підбурюванню до терору, – сильно порушене», – йдеться в заяві.

Крім того, у МЗС Туреччини наголосили на важливості того, щоб «між терористичними організаціями не проводилося розмежування».

«Вищезазначена позиція була використана РПК як інструмент терористичної пропаганди, і це суперечить рівню чутливості ставлення до інших терористичних організацій, таких як ІДІЛ та Аль-Каїда. Отже, це новий і фатальний приклад лицемірства в боротьбі з тероризмом», – зазнається в повідомленні.

За даними «Укрінформу», йдеться про статтю одного з лідерів PПK Джеміля Бийика.

Нагадаємо, у січні 2019 року аналіз, проведений компанією «Медиалогия» на прохання Forbes, показав, що російські засоби масової інформації регулярно цитували лідера терористичного угпуаування «Ісламська держава» Аль-Багдаді, і нарікань з боку контролюючих органів РФ це не викликало.

Фото: Washington Post

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1315
Читайте також
30.03.2019 16:00
Данило Романчук
для «Детектора медіа»
2 355
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду