detector.media
04.07.2019 16:30
Туреччина звинуватила Washington Post в пропаганді ідей тероризму
Туреччина звинуватила Washington Post в пропаганді ідей тероризму
Міністерство закордонних справ Туреччини звинуватило американське видання Washington Post у поширенні та пропаганді ідей тероризму через публікацію статті одного з лідерів Робітничої партії Курдистану (РПК), яка визнана терористичною організацією.

Про це повідомляється на сайті відомства.  

«Один з керівників РПК, яка жорстоко вбила десятки тисяч невинних людей і офіційно визнана  терористичною організацією в багатьох країнах, включаючи США, відкрито зайнявся пропагандою тероризму, використовуючи Washington Post. Завдяки згаданій публікації одне з основних зобов'язань, прийнятих міжнародним співтовариством, а саме: принцип запобігання підбурюванню до терору, – сильно порушене», – йдеться в заяві.

Крім того, у МЗС Туреччини наголосили на важливості того, щоб «між терористичними організаціями не проводилося розмежування».

«Вищезазначена позиція була використана РПК як інструмент терористичної пропаганди, і це суперечить рівню чутливості ставлення до інших терористичних організацій, таких як ІДІЛ та Аль-Каїда. Отже, це новий і фатальний приклад лицемірства в боротьбі з тероризмом», – зазнається в повідомленні.

За даними «Укрінформу», йдеться про статтю одного з лідерів PПK Джеміля Бийика.

Нагадаємо, у січні 2019 року аналіз, проведений компанією «Медиалогия» на прохання Forbes, показав, що російські засоби масової інформації регулярно цитували лідера терористичного угпуаування «Ісламська держава» Аль-Багдаді, і нарікань з боку контролюючих органів РФ це не викликало.

Фото: Washington Post

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY