Ірина Подоляк пішла з ефіру ток-шоу «Народ проти» через зміну власника каналу ZIK

Ірина Подоляк пішла з ефіру ток-шоу «Народ проти» через зміну власника каналу ZIK

15 Червня 2019
6801
15 Червня 2019
10:49

Ірина Подоляк пішла з ефіру ток-шоу «Народ проти» через зміну власника каналу ZIK

6801
Заступниця голови Комітету культури та духовності Ірина Подоляк («Самопоміч»), яка балотується на позачергових виборах до Верховної Ради, заявила, що змушена покинути ефір ток-шоу через наступ на свободу слова.
Ірина Подоляк пішла з ефіру ток-шоу «Народ проти» через зміну власника каналу ZIK
Ірина Подоляк пішла з ефіру ток-шоу «Народ проти» через зміну власника каналу ZIK

Інцидент трапився 14 червня в ефірі ток-шоу «Народ проти» на каналі ZIK.

«Сьогодні насправді дуже тяжкий день для мене, бо я хотіла бути учасницею цієї програми. І я хочу висловити вам велике співчуття, тому що я підозрюю, що для вас, можливо, це сьогодні буде останній формат такої програми. Для українського політика і державника є катастрофою, як і для всього українського народу, що сьогодні телеканал ZIK купив соратник Медведчука Тарас Козак. Це є велика біда для України, це є велика катастрофа для України, маса журналістів уже звільняються сьогодні. Я, на превеликий жаль, у знак протесту проти такої монополізації інформаційного простору і наступу на свободу слова, я змушена покинути ваш ефір. І вважаю, що так повинен зробити кожен політик, який поважає себе, поважає нашу державу», - сказала Ірина Подоляк.

Ведуча запропонувала пані Ірині затриматись, проте гостя залишила студію, вибачившись перед глядачами.

Після цього ведуча та генпродюсер каналу ZIK Наталя Влащенко провела голосування серед глядачів у студії, чи підтримують вони вчинок Ірини Подоляк. Підтримку висловили 11 % глядачів, проти – 89 %.

Інші гості програми залишились у студії.

«Якщо б не було ситуації "ради красного словца не пожалею никого", можливо, "Самопоміч" мала б сьогодні інший рейтинг. Бо всі ми, і журналісти, і політики, працюємо для людей, а не для якоїсь чи проти якоїсь конкретної людини», - прокоментувала вчинок пані Ірини Наталя Влащенко.

Свою думку щодо цієї ситуації висловив також пристуній у студії телеведучий Максим Назаров. Раніше він працював на каналі NewsOne (який, як і ZIK, належить Тарасу Козаку), а з квітня 2019 працює на каналі «Наш».

«Тут щонайменше у 50 % гостей студії є питання до Медведчука, у мене були питання до Медведчука до керівництва каналу NewsOne, і я покинув NewsOne, але це не означає, що там не працюють журналісти, які справедливо і з честю висвітлюють порядок денний. Упевнений, що точно так само це робить Наташа Влащенко. Я думаю, що такі депутати, як Подоляк, тільки тиснуть на ЗМІ своїми витівками», - сказав він.

Нагадаємо, 14 червня стало відомо, що новим власником каналу ZIK став соратник Віктора Медведчука - Тарас Козак. Через це низка топ-менеджерів медіахолдингу ZIK заявили на своїх сторінках у Facebook про звільнення. Зокрема, залишив посаду генеральний директор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич. Також на каналі закривають свої програми Вахтанг Кіпіані та Сергій Рахманін.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6801
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Саньок
1774 дн. тому
А ось і під'їхала причина проголосувати за Самопоміч
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду