1+1 media оскаржуватиме в суді заборону другого сезону серіалу «Свати»

1+1 media оскаржуватиме в суді заборону другого сезону серіалу «Свати»

12 Червня 2019
5019
12 Червня 2019
19:35

1+1 media оскаржуватиме в суді заборону другого сезону серіалу «Свати»

5019
12 червня рішенням експертної ради при Державному агентстві з питань кіно було відмовлено у видачі прокатного посвідчення на другий сезон серіалу «Свати».
1+1 media оскаржуватиме в суді заборону другого сезону серіалу «Свати»
1+1 media оскаржуватиме в суді заборону другого сезону серіалу «Свати»

Про наміри оскаржити це рішення в суді повідомляє прес-служба групи 1+1 media.

«Група 1+1 media обурена таким рішенням та вважає його необґрунтованим, нелогічним та політично вмотивованим, особливо з урахуванням останнього рішення Шостого апеляційного адміністративного суду. Раніше, 15 травня, суд не задовольнив апеляційні скарги СБУ та Держкіно на рішення суду про зняття заборони з серіалу "Свати". Ми запитали у Держкіно письмові картки експертів з мотивами голосування – нам обіцяли їх надати. Ми будемо оскаржувати відповідне рішення Держкіно у суді», - зазначила директор юридичного департаменту 1+1 media Тетяна Смирнова.

У групі вважають, що йде навмисне затягування процесу відновлення прокатного посвідчення на серіал.

«З незрозумілих причин серіал був відправлений на додаткову експертизу, хоча оновлення посвідчення мало статися автоматично після рішення суду», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 28 листопада 2017 року Міністерство культури України внесло російського актора Федора Добронравова, який знімається в серіалі «Свати» студії «Квартал 95», до так званого «чорного списку» – Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

29 листопада 2017 року Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу «Свати».

Наприкінці 2017 року ТРК «Студія 1+1» оскаржила в суді внесення зірки «Сватів» Федора Добронравова до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

ТОВ «Кіноквартал» також оскаржило в суді заборону трансляції серіалу «Свати» та внесення Федора Добронравова до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Відповідачами виступали Служба безпеки України, Міністерство культури України і Державне агентство з питань кіно.

17 січня 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовився задовольнити заяву про забезпечення позову ТОВ «Кіноквартал» і зупинити дію наказу Держкіно про скасування прокатного посвідчення серіалу «Свати».

27 березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону на в’їзд актору «Сватів» Федору Добронравову та визнав протиправною заборону серіалу.

16 травня Шостий апеляційний адміністративний суд не задовольнив апеляційні скарги СБУ та Держкіно та підтвердив скасування заборони серіалу «Свати» та скасування заборони на в’їзд до України російському актору Федору Добронравову.

«1+1» одразу анонсував повернення серіалу «Свати» на екран. Також канал звернувся до Держкіно за поновленням прокатного посвідчення на другий сезон серіалу «Свати», строк дії на який завершився.

10 червня 2019 медіахолдинг «1+1 медіа» звинуватив Держкіно в затягуванні поновлення прокатного посвідчення для серіалу «Свати» попри рішення суду. Держкіно відкинуло звинувачення та зібрало 12 червня засідання Експертної ради за участю представників правовласника і каналу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5019
Читайте також
27.07.2021 11:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
6 469
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду