Під Кабміном проведуть акцію проти російськомовних серіалів на телебаченні

Під Кабміном проведуть акцію проти російськомовних серіалів на телебаченні

31 Січня 2022
1705
31 Січня 2022
16:55

Під Кабміном проведуть акцію проти російськомовних серіалів на телебаченні

1705
Зокрема, вимагатимуть, щоб Держкіно скасувало прокатні посвідчення для всіх фільмів і серіалів, що демонструються на телебаченні російською мовою.
Під Кабміном проведуть акцію проти російськомовних серіалів на телебаченні
Під Кабміном проведуть акцію проти російськомовних серіалів на телебаченні

Під будівлею Кабінету міністрів України 1 лютого проведуть акцію «За ТБ українською!» проти російськомовних серіалів на телебаченні. Організаторами виступають громадянський рух «Відсіч» та рух добровольців «Простір освободи».

Як повідомляється на фейсбук-сторінці заходу, активісти вимагатимуть виконання закону про мову на телебаченні. Їх обурює, що всупереч законодавству там присутні російськомовні серіали «Папік», «Слуга народу» та «Свати».

Організатори звинувачують президента Володимира Зеленського в тому, що російська компанія Green Films, співзасновником якої він був до президентства, отримує мільйонні замовлення від влади країни-агресора. Також активісти вважають, що українська влада саботує мовний закон.

«Олігархічні телеканали пів року грубо порушують вимогу закону про мову щодо показу фільмів і серіалів українською. Вони мали дворічний перехідний період, але не тільки не переклали вже відзняті російськомовні фільми, а й створюють нові. Телепродукт російською мовою і з російськими «зірками» не лише незаконно крутять в Україні, а й продають у Росію, отримуючи надприбутки. Заради наживи або свідомо цим продуктом русифікують мільйони українців, насаджують в Україні "русскій мір" та мислевіруси про "адін народ". Показ фільмів для Росії на українському телебаченні нищить україномовне телевиробництво та обкрадає українського глядача», – вважають організатори акції.

Вони вимагають від Кабінету міністрів, щоб усі органи виконавчої влади привели свої нормативно-правові акти у відповідність із законом про мову, а Держкіно скасувало прокатні посвідчення для всіх фільмів і серіалів, що демонструються на телебаченні російською мовою.

Нагадаємо, на 2 лютого планується акція з вимогою санкцій проти екснардепа Євгенія Мураєва та його каналу «Наш».

Ілюстрація: скріншот із серіалу «Свати»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1705
Читайте також
27.07.2021 11:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
6 477
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду